продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

флора

Hedera автономна вертикална градина

Нека да ви представим Hedera тя е проектирана да създаде зелен ъгъл във вашия дом или офис. Вертикалната градина прави възможно отглеждането на зеленчуци от различни видове и размери : билки, годни за консумация цветя и разновидности на зеленчуци, за да осигурите на кухнята си пресни продукти, но също и декоративни растения, които по този начин могат да станат част от вашата домашна панорама. Hedera е в състояние да донесе ползи за околната среда , в която се намира, позволявайки на растенията да действат като естествени пречистватели на въздуха, правилно регулирайки влажността и увеличавайки количеството кислород във въздуха, действайки като зелен бял дроб. Hedera е обект с модерен и устойчив дизайн и е лесен за инсталиране: проектиран като продукт „plug and play“, имате нужда само от два винта на стената и контакт, за да започнете да се наслаждавате на зелен ъгъл във вашия дом или офис.

Hedera може лесно да се постави във всяка екологична ситуация на пространство и светлина и не изисква връзка с водопроводните тръби. Долният съд се използва като воден резерв с помпа за захранване на системата с автономност от 3 до 5 седмици. Вегетативното действие на растенията е оптимизирано от специфична LED осветителна система, интегрирана в саксиите. Материалите за изработка на Hedera са екологични и рециклируеми . Конзолата за стена е изработена от неръждаема стомана, а вазите са отпечатани в нов екоустойчив композитен материал, състоящ се от естествени влакна (лен), стъклени влакна, биосмоли (соя, царевица, захарна тръстика, картофи или целулоза) и био-пълнители (продукт от преработка на хранителни отпадъци). Hedera може лесно да се постави във всякакъв тип пространство и не се нуждае от връзка с водоснабдяване. Водният резервоар прави системата автономна  от към  напояване като осигурява нуждите от вода на растенията до 5 седмици.

Специфичната LED осветителна система гарантира растежа и цъфтежа на растенията. Системата има редица предимства. Не заема място на пода,позициата и е вертикална. Налице е автоматично включване/изключване на системата от таймера. Изработена е от екологични материали. Присъстват LED светлините  за растеж и цъфтеж на растенията. Без загуба на вода. Ползите, които носи Hedera във вашия дом, са сравними с тези в Central Park за Ню Йорк, зелен бял дроб, който произвежда ефекта на филтър за пречистване на въздуха, увеличава процента на кислород, намалява въглеродния диоксид и подобрява качеството на въздуха също и по отношение на влажността. Наръчникът на Hedera Herbs е включен във всяка от вече подкрепените награди. Това е изненада за всички настоящи и бъдещи поддръжници.

Наръчникът съдържа ръководство за избор на растения въз основа на вашите хранителни навици и начин на живот. Той съдържа Познаване и подбор на зеленчуци, отглеждане на зеленчуци, как да използвате получените продукти. Вдъхновението започна с идеята, че зеленото изпълва положително домовете ни. Концепцията е да се даде възможност на всеки да отглежда всяко растение в дома си. Hedera е първият проект, замислен като зелена стена за покриване на стените на сгради, за превръщане на вашите стени в вътрешна вертикална градина, подходяща за отглеждане на зеленчуци от различни видове и размери. Цената на която се предлага тази вертикална градина е 229 евро.