продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електроника

Huawei MatePad Paper перфектният дигитален асистент

Четеците на електронни книги все още са търсени, макар и не толкова популярни, откакто идеята се появи за първи път. Цветните таблети изпревариха E-Ink таблетите, но все още има групи от цифрови номади, които предпочитат простотата на цифров таблет само с дисплей с електронно мастило и ограничени функции. На Световния мобилен конгрес (MWC 2022) бившият китайски технологичен гигант Huawei разкри MatePad Paper и има редица неща, които да обичате в устройството. Huawei MatePad Paper не е цветен таблет. Това е дисплей с електронно мастило, който е с размери 10,3 инча и е съвместим с Huawei M-Pencil. Той позволява прехвърляне между устройства, така че можете лесно да се насладите на по-голям преглед на всичко, което има на вашия смартфон. Това е главно таблет с електронно мастило, който позволява изживяване почти като хартия, независимо дали пише или чете. HUAWEI MatePad Paper може да ви помогне да разкриете вашите идеи, тъй като предлага подобрени възможности за многозадачност.

Huawei MatePad Paper review: An E Ink productivity machine

Когато сте в настроение да си водите бележки, докато четете, можете да изберете акцентите и важните детайли, за да не забравите и да се върнете към идеите, които сте научили. Големият FullView дисплей предлага комфорт на очите дори при големия размер. Записването на бележки върху електронната хартия изглежда по-естествено, тъй като е възможно благодарение на текстурираната повърхност на хартията MatePad. Писането е по-добро с 26 ms ниска латентност и шест нива на чувствителност на натиск с HUAWEI M-Pencil от 2-ро поколение. Таблетът с e-ink разполага с множество екрани за различни задачи. Можете да ги плъзнете надолу от горната дясна част на дисплея. Разделен екран може да се активира със стилус. Колкото по-организирани са бележките, толкова по-добре. Устройството с електронно мастило Huawei може да бъде и перфектният дигитален асистент. Може да направи аудиозапис на вашата среща, така че да не пропуснете нищо. Можете да слушате записаното съдържание, за да прегледате вашите минути или всички бележки, които имате. Пишете на дисплея с електронно мастило, сякаш пишете на хартия. И тогава, по-късно, тези електронно ръкописни бележки ще бъдат преобразувани в текст. Не се притеснявайте за поверителността; вашите бележки са криптирани.

Huawei MatePad Paper, first impressions: a crazy night between an eReader and a tablet - How smart Technology changing lives

Поверителните бележки също могат да бъдат заключени чрез просто натискане на бутона за захранване с пръстов отпечатък. За по-плавно и по-ефективно гледане можете да прехвърляте съдържание от телефона си към Huawei MatePad Paper. Това позволява по-добра производителност, тъй като можете да гледате повече на по-голям екран. Можете също да направите същото – да прехвърлите файлове от MateBook. Читателите ще харесът MatePad, тъй като може да побере любимите ви книги от любимите ви автори. Висококачествено съдържание за четене е обещание, но можете да проверите и други източници на електронни книги или библиотеки. Ако искате да дадете почивка на очите си, можете просто да преминете към аудиокниги. Двойните високоговорители са достатъчно мощни, за да осигурят оптимизирана вокална яснота. HUAWEI MatePad Paper може също да превежда езика. Всяко съдържание на друг език може да бъде преведено, за да можете да разберете какво казва авторът или източникът.

Таблетът е мощен той разполага с 4GB RAM, 64GB вградено съхранение, Wi-Fi 6+, 3635mAh батерия с 22,5W бързо зареждане и бутон за захранване с пръстов отпечатък. В режим на готовност устройството може да издържи до 28 дни, но при стандартно използване на дисплей с електронно мастило може да се насладите до шест дни и това е само при 1,5-часово зареждане. Това наистина е електронен бележник, тъй като можете да правите много на екрана. Въвеждането може да е ограничено, но писането на дисплея може да преведе писането ви в текст. Очите ви няма да бъдат наранени, защото има вградена регулируема лампа за четене. Дори когато е тъмно, можете да се насладите на удобно четене с някое от 32-те нива на настройки на задно осветяване, налични на екрана в сивата скала с отразяващ дисплей против отблясъци, който може да възпроизвежда и видеоклипове. Несъмнено таблетът предлага много макар и в E-Ink формат. Той може да бъде вашият универсален бележник и дигитален асистент. Всички тези функции не са евтини, Huawei MatePad Paper е на препоръчителна цена на дребно от 499 евро.