продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

велосипеди

Wahoo KICKR ROLLR тренажор за естествено колоездене

Wahoo прави едни от най- сложните колоездачи тренажори , които ви позволяват да симулирате каране в реалния свят, докато тренирате у дома или във фитнес залата. Единственият проблем е, че настройката на такъв уред изисква от вас да извадите задното колело на велосипеда си, което го прави неприятно, ако искате да използвате своя  велосипед за тренировките на закрито, тъй като ще трябва да върнете колелото, за да го използвате на пътя. Новият Wahoo KICKR ROLLR  обаче елиминира това изискване, като запазва голяма част от набора от функции, който направи техните умни тренажори толкова популярни. Ако не сте запознати с велосипедните тренажори, те са основно на барабанна платформа, на която можете да карате обикновен велосипед, като барабаните се въртят, докато колелата ви се движат, което ви позволява да въртите педалите, докато стоите на едно и също място.

Макар че отдавна са създадени за удобен начин за трениране на колело, барабанните тренажори обикновено са по-трудни от стационарните велотренажори, като същевременно ви ограничават до каране със стабилно темпо, тъй като можете да карате само със скорост с размера на барабаните (колкото по-големи са барабаните, толкова по-бавно можете да карате). Това не е така за  Wahoo KICKR ROLLR който е проектиран да обхваща цялата дължина на вашия велосипед, със стойка, която се захваща за предното колело и чифт търкалящи се барабани за задното, което ви позволява да се чувсвате  подобно на традиционните велосипедни ролки, докато държите велосипеда на място, така че просто лесно се плъзгате от платформата за по-реалистично изживяване наподобяваики нормалното пистово колоездене. Той има регулируема дължина между 147 до 170 сантиметра, така че можете да го приспособите, за да пасне на точното междуосие на вашия велосипед. За да започнете, всичко, което трябва да направите, е да го настроите на желаната дължина, да закрепите предното колело към стойката и да поставите задното колело върху ролката – това е всичко, готови сте да карате без инструменти, без адаптери, и няма нужда от калибриране.

Ролките на KICKR ROLLR разполагат с маховик с магнитно съпротивление

Двойните ролки отзад позволяват по-естествено и натурално изживяване, което по-добре симулира каране на открито, докато страничните ограничители намаляват шансовете за подхлъзване на задната гума, без значение колко сила прилагате на педалите. Захващането отпред, от друга страна, може да побере гуми с дебелина до 5,3 см. Wahoo KICKR ROLLR работи подобно на традиционен валяк без захранване, така че можете да го използвате, за да тренирате, преди състезание. Веднъж включен обаче, той действа с 4,8 килограмов маховик и електромагнитно съпротивление, с възможност за регулиране на предлаганото съпротивление, когато е свързан към външен измервателят на мощността при колоездене. Интересна представка е KICKR HEADWIND който носи иновативен климатичен контрол във вашето тренировъчно изживяване на закрито. Сдвоете с KICKR ROLLR и с увеличаването на скоростта или сърдечната честота се увеличава и скоростта на вентилатора разположен долу пред вас.

Тренажорът работи с приложението Wahoo Fitness, където можете да получите инструкции за използване на устройството, като същевременно улеснявате използването му със съвместими сензори и аксесоари или чрез Bluetooth. Комбинирайки истинското усещане за каране на KICKR с естественото движение на ролките, KICKR ROLLR улеснява преминаването от каране на открито към тренировки на закрито. Нищо не е по-добро от удобното тренировъчно изживяване и естественото усещане за каране, което осигуряват ролките.  Хибридният KICKR ROLLR  много добре конструиран тренажор който освобождава задното колело, за да предостави ултра-гладкото, естествено усещане за каране, за което велосипедистите мечтаят, с доказаните предимства на производителността която само Wahoo може да достави. Wahoo KICKR ROLLR е наличен сега на цена от 799,99 долара.