продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

за кухнята

Cana One технология за напитки на молекулярно ниво

Всяка напитка, която пием, е предимно вода. Бира, сода, сок, кафе, чай – всичко това е поне 90% вода, плюс малко захар, алкохол или ароматни съединения. Учените от Cana измислиха как да идентифицират и изолират онези молекули, които стимулират вкуса и аромата, за да пресъздадат хиляди напитки – без да преместват бутилки, пълни предимно с вода по целия свят. Идеята е, че с помощта на един патрон с ароматизатори, машината може да смесва една от хилядите различни напитки, включително сок, безалкохолни напитки, студено кафе, спортни напитки, вино и коктейли. С Cana One, който седи на кухненски плот, предлага уникални изживявания, нови марки и опции за всеки начин на живот или предпочитание. Клиентите използват сензорния дисплей на Cana, за да изследват, откриват и създават своята перфектна напитка от хиляди видове напитки и марки. Клиентите могат да персонализират всяка напитка според предпочитаните от тях нива на алкохол, кофеин или захар, като персонализират напитките за закуска, след тренировка, вечеря или релакс.

Cana One Molecular Drinks Printer Release Info Buy Price

За да се предпазят децата,  алкохолните и кофеиновите напитки могат да бъдат заключени зад ПИН код. Cana се обедини с марки напитки от цял ​​свят и създаде свои собствени смеси. Екип от учени прекара три години в изучаване на популярни напитки на молекулярно ниво, казва от Cana. Изследователите изолират следите от съединенията зад вкуса и аромата в различни напитки и ги използват, за да създадат набор от съставки, които могат да доставят голямо разнообразие от смеси. Системата използва „нова технология за дозиране на микрофлуидни течности“ за смесване на напитките. От компанията възстановяват всяка напитка на молекулярно ниво, използвайки стотици съставки – всичко това в една касета за съставки. Патроните със захар и спиртни напитки допълват системата и всички се изпращат автоматично до вас. Резултатът е безкрайно разнообразие от охладени и газирани напитки за по-малко от 30 секунди.

Impressora molecular, Cana One promete transformar água em vinho | TechBreak - Tudo sobre Tecnologia

За разлика от системите за напитки, базирани на капсули, един касета със съставки Cana One може да създаде стотици различни напитки и трябва да издържи средно един месец, без да се нуждае от смяна. Компанията твърди, че Cana One може да намали отпадъците и свързаните с тях емисии, като помага на хората да избягват бутилирани и консервирани напитки. Cana също така казва, че може да намали загубата на вода, която е необходима за отглеждането на съставки за неща като портокалов сок и вино. Касетите със съставки ще бъдат подменени автоматично, без допълнителни разходи за клиентите. Клиентите лесно връщат касетите в Cana в предплатени опаковки, където се използват повторно до 12 пъти, преди да бъдат напълно рециклирани. Можете да персонализирате и персонализирате всяка напитка благодарение на 7-инчов сензорен екран или от мобилния си телефон.

Актуализациите на софтуера гарантират, че винаги получавате най-новите актуализации, марки и забавни преживявания. Клиентите плащат за всяка напитка, която Cana прави. Цените на напитка ще варират от 0,29 до 2,99 долара като средната цена ще бъде значително по-ниска от цените на дребно на бутилираните напитки. Cana One е предназначена да предостави на всеки клиент удобство, спестявания и изживяване, за което не са знаели, че жадуват. Това е като да имате персонализирана пътека за напитки в кухнята си – без боклук или множеството от пластмасови, алуминиеви и стъклени контейнери. Устроиството се предлага за закупуване като първите 10 000 поръчки са с гарантирана цена от 499 долара. След това редовната цена ще бъде 799 долара. Cana очаква първите пратки да излязат в началото на 2023 г., въз основа на текущата видимост във веригата за доставки.