продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

Mean Lean Machine с директно задвижване и технология за накланяне

Mean Lean Machine (MLM) е електромобил от компанията за електрически превозни средства Arcimoto , който се предлага с директно задвижване на три колела и технология за накланяне от изключителна класа. Въпреки че са пуснали само няколко подробности, най-новото превозно средство на Arcimoto е примамливо дори в ранните си фази. Под кодовото име Mean Lean Machine, електрическата триколка ще използва патентованата технология на Arcimoto за накланяне, за да се накланя в завои като обикновен двуколесен ebike, но трябва да предлага повече стабилност по-добра спирачна способност и по-добро сцепление. „Започнахме с невероятната технология за накланяне на три колела, разработена от нашето подразделение на Tilting Motor Works.

След това опаковахме MLM с нови авангардни функции на електрическите превозни средства, включително двигателни главини в колелата във всичките три ъгъла и генератор при педалиране, за да осигурим невероятно преживяване за разлика от всеки друг в категорията ebike“,заявяват от Arcimoto.  Знаем, че Arcimoto се стреми към повече от 320 км обхват на зареждане с добавяне на допълнителни батерии, всяко от колелата ще се възползват от собствения си електрически двигател вграден в тях, а усилието при въртене на педалите на ездача ще захранва генератор, който от своя страна захранва движението чрез бордовата дроселова клапа – без верижни или ремъчни задвижвания. Иновативната система определя колко мощност получавате от двигателните главини въз основа на това колко бързо въртите педалите. MLM е сдвоен с набор от педали и генератор за задвижване, предлагащ контрол на скоростта и стационарно презареждане. Има пружинен амортизатор отзад, основната батерия е прикрепена отпред.

MLM ще поддържа бързо зареждане и въпреки че настоящите рендери на продукта показват места само за ездача, плановете изискват възможност за превоз на пътник. Компанията също така „мисли за този продукт да може да се използва като  фитнес машина“ – което би могло да го види поставен в свободна стая или дневна за тренировки на закрито „позволявайки ви да го използвате като стационарен велосипед или като велотренажор, като същевременно зареждате вградения генератор и батериите, подобно на велогенератор. Налице е бързо зареждане което се постига чрез инвертори. С триколестната машина можете същевременно да правите и дълги преходи или да използвате и за кратко придвижване в градски условия.

Но потребителите могат да карат e-trike в неговата стационарна форма. Като самата идея че няма причина да включвате триколката в контакт, когато можете сами да го зареждате изглежда много привлекателна. Отдадени на бъдещето на устойчив транспорт, дизайнерите зад MLM също така се погрижиха да разработят електрическа триколка с възможно най-малък въглероден отпечатък. Mean Lean Machine отразява ангажимента  Arcimoto който носи  да развива и разпространява идеята на устойчивата мобилност. Повече подробности – включително цени, опции за батерии и аксесоари ще се появят по-близо до официалното пускане на продукта по-късно тази година.