продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

водни филтъри

LifeStraw и тяхната компактна филтърна сламка

LifeStraw е особено популярна и тяхната филтърна сламка , която ви позволява да хидратирате дори и от най-подозрителни източници на вода, като използвате устройство, което можете лесно да поставите в задния джоб на панталоните си (или в джоба на чантата)  Той е останал до голяма степен непроменен през по-голямата част от десетилетието или така, както продуктът е бил в обращение. Този път обаче получава значителна актуализация с LifeStraw Peak Series Straw. Създадена да подобри оригинала, новата сламка може да се похвали с по-ергономична форма, подобрен воден поток и по-дълготраен филтър в сравнение с предшественика си, което я прави като цяло по-добър продукт. Достатъчно е да се каже, че тези нови сламки за филтриране на вода трябва да подобрят цялостното ви преживяване по време на къмпинг, туризъм и други дейности на открито.

LifeStraw Peak Series Straw

LifeStraw Peak Series Straw е с размери 19,5 см дължина на 3,3 см диаметър, така че е малко по-къс, като същевременно е малко по-дебел от оригинала. Той има микрофилтър, който предпазва от бактериите, от паразитите и  от микро пластмасите, като същевременно предпазва от тиня, пясък и всякакви други частици, които причиняват помътняване на водата. Според екипировката, дизайнът на микрофилтъра е подобрен, за да се сведе до минимум шансовете за запушване поради частици, осигурявайки постоянен дебит, дори когато имате работа с вода, пълна с пясък и тиня. Микрофилтърът е проектиран да издържи и до 3785 литра, което според тях би трябвало да е достатъчно питейна вода, за да ви издържа до пет години на употреба.

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiSa75DD5QO7j2wES5aDHR5AwQVV0Zr8ireOA5DVXEvwcWSB8T1CWQdw4CT11ZNQlHSRpvL4Jps-Fnd2G-5aulE0vZo_-WNTAEoY6bRynnJNK7H9tzsRisjvPo6YyK01mkUG61onL3pURFZJ3Qebc4CfgXDQ_SROcRwQI4BAksEx_Gfhkqn70UYZp6C=s700

LifeStraw твърди, че продуктът отговаря на стандартите за питейна вода на САЩ, така че това нещо наистина може да почисти водата и от най-мръсните езера, които можете да намерите в гората, превръщаики я в пречистена питейна вода. За разлика от своя предшественик, уредът също няма срок на годност, така че можете да се запасите с тези неща и те ще останат използваеми след много години. LifeStraw Peak Series Straw се предлага с опростена форма, която добавя ергономично захващане на тялото, което го прави много по-лесно да се държи в ръка в сравнение с правите пропорции, подобни на тръбата на стария модел. Има капаци от двата края на тръбата, така че и двата отвора могат да бъдат защитени от повреда и замърсяване, като долната част е оборудвана както с резба, така и със стандартен съединител за маркуч.

Резбата го прави съвместим с отварянето на повечето PET бутилки за вода, което ви позволява да напълните голяма бутилка сода с вода от реката, която можете да филтрирате с помощта на сламката в различен контейнер, докато конекторът на маркуча го прави съвместим с всеки стандартен гравитачен маркуч за по-удобен начин за изтегляне на големи количества вода. Между другото, новата сламка не се пуска сама. Вместо това, той е част от нова линия Peak Series. Освен сламката, тя включва и бутилка за изстискване с вграден филтър, 3L гравитачен филтър, калъф за носене на сламката и резервен филтър. LifeStraw Peak Series Straw се предлага на цена от 19,95 долара.