продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

Tern Quick Haul Е-bike за превозване и теглене на товари

Велосипедната компания Tern направи истински пробив в изработването на малки, но трудолюбиви решения за превозване на товари, от прости сгъваеми велосипиди със задни стелажи до ремаркета за Е-bike. Той продължава своята мисия да намери точното съчетание на компактни размери до възможност за теглене на тежки товара за всеки любител на двуколесният транспорт, пускайки изцяло новия Quick Haul. Този товарен електровелосипед и неговите модулни предни и задни стелажни системи и вградена в рамката малка кутия, може да са точното средство за транспортиране на деца, домашни любимци, хранителни стоки, работни материали и други товари из града. Quick Haul има добре изградена структура и здрава рамка, като капацитет на максималното му тегло е до 150 кг.

Зоната между горната и долната тръба е предназначена да бъде запълнена с наличен калъф за носене който включва водоустойчиви отделения за съхранение на предмети за ежедневно носене като портфейл, телефон, ключове, комплект за ремонт на гуми и/или ключалка за сгъваем велосипед. Tern ще предложи два варианта на Quick Haul моделите D8 и P9. Моделът D8 ще разчита на електрическо средно задвижване Bosch Active Line Plus който доставя до 270 процента подпомагане при педалиране и 50 Nm въртящ момент. Налице е  8-степенна предавка на Shimano Altus, настроени да достигат асистирани скорости до 32 км/ч в САЩ и 25 км/ч в Европа. Батерията от 400 Wh ще поддържа двигателя да работи в обхват до 105 км при педално подпомагане. Моделът P9 предлага комплект Shimano Alivio с 9 скорости и средно задвижване на Bosch Performance Line със същите максимални скорости, батерия и обхват. Performance drive предлага до 300 процента помощ и 65 Nm въртящ момент. Като и двата модела велосипеди тежат малко под 23 кг.

https://www.ternbicycles.com/sites/default/files/2022-02/22-TN-ani-QuickHaul-configurations-v02.gif

По отношение на модулната способност за пренасяне на  товари моделите на Quick Haul предлагат много. Задният багажник с капацитет от 50 кг може да се използва самостоятелно за обезопасяване на товари или да се оборудва обилно от екосистемата на Tern от допълнителни аксесоари. Опциите включват детски седалки, кошове за кучета, меки щайги и разширена товарна тава. По същия начин собствениците могат да добавят преден багажник или аксесоари за директно закрепване като чанта за рамо. Точно като съществуващите Е-bikes на Tern, Quick Haul има телескопичен стълб на седалката и стебло, които лесно се регулират за диапазон от височини на ездача между 1,5 и 1,95 метра.

Този регулируем циферблат не само е подходящ за собственика, но и е проектиран така, че собственикът да може лесно да споделя мотора с членове на семейството, приятели или колеги. Изградени върху алуминиева рамка 6061, и двата варианта Quick Haul включват хидравлични дискови спирачки Shimano, предни 120-лумена и задни светлини на Herrmans, предни и задни калници, гуми Schwalbe Big Apple, предпазител на веригата и звънец в допълнение към всичко. Tern планира да пусне електро велосипедите през второто тримесечие на тази година на цени, започващи от  2 999 долара.