продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

инструменти

MetMo Driver иновативен ръчен завинтващ инструмент

Не сме виждали дизайн като MetMo Driver от средата на 20-ти век. Част от инженерната история, преосмислена за съвременния ден. MetMo Driver е както играчка, така и инструмент, който ви кара да сте доволни  от него часове наред боравеики с иновативният механизъм или да го използвате, за да пробивате до центъра на Земята. MetMo Driver е хибрид от старите ръчни дрелки (предшествениците на електрическите бормашини) и съвременните отвертки с тресчотка. Екипът си е поставил за цел да вдъхне живот на MetMo като използва за модел скромната отвертка. Те бяха очаровани от храповия завинтващ механизъм на Конрад Бауман от 50-те години на миналия век и неговия хипнотизиращ открит тресчотен механизъм, така че се заеха да създадът най-мощния и компактен тресчотен механизъм, който съществува. Създаден за дизайнери, инженери, мислители и всеки, който иска да отдели малко време, за да се съсредоточи, да облекчи стреса или просто да си поиграе.

MetMo | GIZMODO.cz

MetMo Driver е едновременно мощен и гъвкав инструмент и невероятно забавен за работа! Като швейцарски часовник, всеки компонент се блокира перфектно, за да можете да се насладите на безкрайното движение на движещите се части на MetMo Driver. Той е инструмент, който няма да искате да скриете в кутията си с инструменти! Предназначени за работа, всяко завъртане и щракване са прецизно изработени, за да ви доставят максимално удовлетворение, дори просто да седите на бюрото си. Простото завъртане на патронника е много удовлетворяващо. Теглото се чувства успокояващо в ръката ви и знаете, че ако някога ви се наложи да завиете нещо, MetMo Driver е там за работа. Притежавайте част от историята като една от ранните форми на отвертката с тресчотка, създадена от Конрад Бауман под марката Baumann-Weltrecord. Преосмислена с помощта на закалени материали и най-съвременни техники за машинна обработка, визията на Бауман оживява отново, доставяйки у дома ви качеството и надеждността, с които оригиналът му е известен. Разбира се, екипът е знаел, че повечето задачи могат да се свършат с правилната подготовка и приличен електроинструмент, но има нещо успокояващо и странно удовлетворяващо в завиването на винт толкова дълбоко, колкото е възможно, без високото писък на неохотна бормашина.

MetMo | GIZMODO.cz

С MetMo Driver, включващ Autopilot Tech (напълно запазена марка), можете да завивате винтове без нужда от пилотен отвор.Този звяр може да се справи с всичко – от завинтване на непилотиран болт до пробиване на перфектната дупка. MetMo Driver е почти неудържим. За разлика от стандартната отвертка, можете да задържите цялата си тежест зад MetMo Driver, просто продължете да пробивате, докато стигнете до скалата. MetMo Driver работи по същия начин като ръчната дрелка, но с джобен размер! С рамото си, спуснато в режим на гаечен ключ, завиващият механизъм на MetMo може да достави над огромните 70 Nm въртящ момент, гарантирайки, че винаги можете да завивате вкъщи, без да сте зависим от електроенергията. MetMo Driver е съвместим с всички стандартни сменяеми шестостенни задвижващи битове, така че можете да го използвате с различни  накрайници, включително любимите ви марки от цял ​​свят. Или използвайте със стандартни адаптери, за да го направите още по-гъвкав! Лесно завивайте напред или назад със задоволително щракване. Можете също да заключите драйвера, за да го превърнете в напълно ръчна отвертка.

Уникалният дизайн прави поставянето на винтове ръчно много по-лесно, доставя много по-малко напрежение върху китката, така че да не се окажете с горяща предмишница, след като поставите един винт. Никога повече няма да скъсате главата на винт, тъй като неговият уникален механизъм позволява дръжката да остане неподвижна, докато поставяте цялата си тежест зад драйвера, така че да не може да се подхлъзне и да развали винтовете ви. Винаги е удобно да имате компактен инструмент в кутията, когато акумулаторната ви отвертка не може да се справи с този упорит винт или батерията се изтощи в най-лошия момент! Целият механизъм е по-малък и по-лек от обикновените дървообработващи инструменти, идеални за всяка чанта с инструменти, раница, жабка или дори заден джоб, ако извършвате сериозни поправки. Можете да закупите тази уникална завинтваща машина от Кickstarter на цена от 99 британски лири. Очаквана доставка ноември 2022 г.