продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

инструменти

Gerber Dual-Force здравина и оптимална издържливост

За тежки задачи често е по-лесно да се върнете към кутията с инструменти за подходящ набор от клещи – досега. От Gerber обаче ще променят това. От предсказуеми ежедневни задачи до вълнуващите неизвестности по изолирани местности, Dual-Force е заместител на онези ваши стари специализирани клещи, но предоставя и някои нови опции. Dual-Force се отличава с конструкция на сгъваеми клещи, преработена, за да осигури два пъти по-голяма сила от средния комплект клещи  на много други мултиинструменти. Междувременно заключващите се извънбордови инструменти осигуряват бърз достъп за спешни задачи.

Челюстите на Dual-Force работят като специален комплект клещи, с 2-позиционен дизайн за заключване и изключително големи зъби за несравним контрол. Челюстите губят типичния дълъг, тесен профил, често срещан при други мултиинструментални клещи, придобивайки по-дебел и кръгъл дизайн, за да се увиват по-добре около крепежните елементи.  Отвертката на централната ос е предназначена да, осигури максимален въртящ момент и въртене. Размахът на крилата  е с 47% по-тесен от инструментите на конкурентите, което позволява оптимална позиция на захващане и 2 пъти по-голяма сила на стискане. Слоестата конструкция добавя издръжливост и 2 пъти по-голяма здравина от конкуренцията.

Отвъд своите актуализирани клещи, Dual-Force с 12 инструмента предлага серия от заключващи се извънбордови инструменти, които могат да бъдат бързо разгърнати, без да се разгъват клещите. Акцентът на масива от извънбордови инструменти е 8,25 см  отверка на централната ос. Странната кривина на водача го подравнява с центъра на дръжката, така че въртящият момент и въртенето се прехвърлят толкова пълно и естествено, колкото биха направили с обикновена отвертка, без никаква неудобство при изместване. Други извънбордови инструменти включват нож с пълен размер 8,2 см, трион и фина/груба пила и допълнително място за съхранение на битове.  Срещу клещите, между горните дръжки, са монтирани нож за тел и стриппер.

Dual-Force е с дължина 11,8 см в затворено състояние и тежи 340 г. Включеният калъф може да се носи хоризонтално или вертикално, в зависимост от задачата и предпочитанията на потребителя.Оставете кутията с инструменти у дома, защото революционният дизайн на Dual-Force предлага доказана и безкомпромисна производителност, когато се изправи срещу конкуренцията. Gerber го направи с Center-Drive, а сега продължава  да разширява хоризонтите на това какво може да направи мулти-инструментът. Gerber ще пусне Dual-Force на цена на дребно от 100 долара.