продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

на вода

Rackham Aero дъска превърната в каяк с педали

Сърф дъските с гребло  със сигурност могат да бъдат забавни, но каяците обикновено са по-бързо и по-ефективно средство за придвижване. Компанията за плавателни съдове BOTE вече комбинира най-добрите характеристики и на двете в своята преработена дъска Rackham Aero. Самият борд е двукамерна надуваема дъска, с размери  376 см на дължина, с тегло около 20 kg и способна да издържа до 181 кг тегло на потребителя и товара. Тя също така разполага с вдлъбната палуба и дебели релси за допълнителна стабилност, плюс централни и странични перки, които му помагат да се движи направо. Дъската се предлага с помпа и гребло с регулируема дължина от три части. Най-новата версия на дъската вече се предлага с система от педали и управление за монтиране на палубата като дъската има покрит отвор за педали, който е интегриран в палубата.

Ако потребителят просто иска да гребе с дъската като каяк за сядане, той просто си взема гребло за каяк, сяда на седалката и започва да гребе. Ако искат обаче да завърти педалите, може да използват комплекта Apex Pedal Drive. Това устройство се монтира бързо чрез премахване на капака на порта за педали и се състои от набор от педали отгоре, които завъртат витло отдолу. Той има предавателно отношение 10:1 и работи както напред, така и назад. Този комплект включва също кормило, което може да се завърта на всяка страна чрез ръчно задвижван, свързан с кабел контролер, разположен до седалката. Като допълнителен бонус, кормилото е с пружина, така че когато се движи наляво или дясно, дъската се се връща обратно на мястото си, кормилото  изправя дъската ако се удари в подводно препятствие.

Пружинно заредената  системата на руля, е разположена в задната част на дъската тази система гарантира, че кормилото ви няма да се повреди, когато се движите над плитка вода или отломки, а също така позволява лесно съхранение. Монтажът на системата от педали и управление е невероятно бърз и шокиращо ефективен. Просто поставете задвижването на педала в порта за педали и прикрепете кормилото към стойките на кормилото и сте готови да движите във водата. С най-високия капацитет на всяка надуваема дъска с гребло BOTE, Rackham Aero е идеалният начин да превърнете наземните къмпинг пътувания в епични пътешествия по реката.

Rackham Aero в върховното устройство на света на гребните спортове. Революционна адаптивност, толкова интуитивна, че решава битката между дъски и каяци. Всичко, което искате от дъска с гребло, с всичко необходимо от каяка, работещо в хармония, за да промените начина, по който се наслаждавате на водата. Компанията предлага новия Rackham Aero за 2 832 щатски долара, който не включват комплекта с  педали, но ще работят с него, ако бъде закупен по-късно комплектът за педали и кормило струва допълнителни 899 долара.