продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електроника

DingDian S3 мини PC със сърце на пълноценен компютър

Нека да ви представим DingDian S3 това е настолен компютър, който е с размерите на дебел смартфон, но под капака му има биещото сърце на пълноценен компютър, включително процесор Intel Jasper Lake, 16 GB RAM и поддръжка за до два SSD диска. Харесваме тези малки компютри, които могат да се носят в джоба и да се използват навсякъде (офиси, потребителски бюра, дневни, павилиони…) за различни задачи. Ако изображенията ви звучат познато, това е защото неговият дизайн и шаси са много подобни на друг мини модел  като Morefine M6. Като малко по-голям от смартфон той има размери 150 x 80 x 19 мм и тежи 195 грама. DingDian S3 работи на платформата Jasper Lake на Intel. Това са процесори, предназначени да управляват настолни компютри, малки лаптопи тип нетбук или компютри от начално ниво, включително мини-компютри или дори по-малки като този под ръка.

По-конкретно, той монтира ефективен и достатъчно производителен Pentium Silver N6000 с четири ядра, честота до 3,3 GHz и TDP от само 6 вата. S3 е мини компютър от висок клас с най-малкия, ултратънък и преносим корпус, освен това се предлага с процесора с най-добра производителност в сравнение с мини компютри с подобен размер. Въпреки че S3 е компактен, той все още предоставя множество портове за разширение на ограниченото си пространство, за да отговори на вашите нужди от различни приложения и разширения. S3 има двойни видео изходни портове, може да извежда 4K 60Hz видео, HDMI 2.0 и USB тип-C могат да бъдат свързани към 2 независими устройства за показване, по този начин можете да обработвате множество задачи едновременно, за да постигнете по-висока работна ефективност, прави го най-добрият вариант за офис, финансов, рекламен дизайн или наблюдение. S3 има 3 редовни порта USB 3.1 Gen (тип A), може да се използва за свързване на твърди дискове, скенер, мобилен телефон, клавиатура и други периферни устройства.

mini-pc Archives - Liliputing

Компактният модел предоставя голям набор от възможности за свързване и разширяване както отвътре, така и отвън. Има 3 „обикновени“ порта USB 3.0 Gen (тип-A), за свързване на твърди дискове, скенери, мобилни телефони, клавиатури и безброй други периферни устройства. С един гигабайтов мрежов порт, поддържа скорост на предаване от 2,5 Gbps, за да отговори на изискванията на най-изискващите  приложения и потребители. 3,5 мм аудио портове поддържат различни аудио устройства, без значение слушалки или външни високоговорители. USB Type-C портът отляво е за захранване. Можете да захранвате M6 с включеното зарядно устройство USB Type-C или всяко зарядно устройство за телефон/лаптоп или захранваща банка с изход 12V2A. Нямате захранване? Не е проблем, захранващата банка може да го накара да работи правилно. Компютърът има вграден Bluetooth 5.2  който осигурява до 300 метра разстояние за предаване и скорост от 2 Mbps.

Безжичният модул AX201 поддържа WiFi 6/BT5.2, скоростта е 3 пъти по-висока от WiFi5, ефективно намалява забавянето на данните и претоварването на мрежата, осигурява ви влиятелно мрежово изживяване. Вграденият wifi модул може да бъде надстроен според вашите нужди, може да бъде дори по-силен. Mаксималният обем на твърдия диск може да бъде 1TB или дори по-голям. Мини компютърът работи с Windows 10 и поддържа надстройки до Windows 11, както и Ubuntu 20.04 LTS и други скорошни Linux дистрибуции. Благодарение на малкия си размер, S3 е изключително преносим, ​​можете да го вземете на различни сценарии, като конференции, презентации на открито, изложение, кратко бизнес пътуване, офис или развлечение, той може лесно да се справи с всичко това. Това е най-добрият ви спътник за мобилен офис, може дори да има по-добра производителност с подобрен твърд диск и мрежови устройства. Можете да закупите мини модела от Кickstarter  на цена от 259 долара за конфигурацията с(RAM 16G+ HD128GB)