продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

часовници

Bulgari Octo Finissimo Ultra най-тънкият часовник на света

За около едно десетилетие, откакто съществува, колекцията Octo Finissimo се превърна в короната на часовникарското подразделение на Bulgari, произвеждайки ултра тънки часовници, които сякаш непрекъснато предефинират колко тънки кутии за часовници могат да бъдат направени. С последното си издание, Bulgari Octo Finissimo Ultra, идва след като взема короната, превръщайки се в най-тънкия часовник в света. Точно така, този часовник изпреварва предишния титуляр в класацията Piaget Altiplano Ultimate Concept. Още по-добре, той го изпреварва значително, тъй като прави значително намаление, което го прави с 10 процента по-тънък.

За разлика от модела на Piaget, който отне няколко години, за да  се създаде действително функционална производствена версия, която не беше толкова крехка, часовникът на Bulgari, дебютира като действително използваем производствен модел – такъв, който можете да закупите и да носите на следващата си гала или където е подходящо да носите такъв изискан и скъп часовник. Bulgari Octo Finissimo Ultra е с дебелина само 1,8 мм, което го прави привидно по-тънък от повечето монети, произведени по света, подвиг, който те постигнаха, като натъпкаха колкото се може повече компоненти на часовника в една и съща равнина.

Като такъв, той няма типичен циферблат за часовник, вместо това разчита на два малки допълнителни циферблата от дясната страна на циферблата – часов циферблат в горната част и циферблат за минути под него, като всеки циферблат получава само една стрелка. Отпред можете да видите модулът на главната пружина, която идва с QR код, гравиран на основния капак.

Според компанията, сканирането на QR кода води до видео за часовника, заедно с NFT актив, прикрепен към часовника, в случай че се интересувате от тези цифрови колекционерски предмети. Корпусът на часовника се състои от три части – титаниев безел, средна част под всички елементи отпред и задна плоча от волфрамов карбид, която служи като плоча към която е прикрепен целият механизъм. Според компанията, плочата от волфрамов карбид е толкова твърда, че трябваше да бъде обработена с помощта на силни лазери, като се гарантира, че осигурява необходимата твърдост, за да предпази ултратънката конструкция от огъване по какъвто и да е начин.

Bulgari Octo Finissimo Ultra има много тънко уплътнение между задната плоча и рамката, докато лещата от сапфирен кристал, прикрепена към рамката, покрива целият механизъм. Естествено, те са използвали и много тънък кристал с дебелина само 0,3 мм. Тъй като е много тънка, няма конвенционална корона, която да използвате, за да настроите часа.

Вместо това трябва да използвате две отделни назъбени колела, разположени на задната плоча – едно за часа и едно за минутите. Корпусът с форма на осмоъгълник е с ширина 40 мм, така че е достатъчно голям за по-големите китки, без да е прекалено голям. Те съчетават корпуса с интегрирана титаниева гривна с дебелина само 1,5 мм, така че целият механизъм е демонстрация на ултратънкия дизайн на часовника.

Той използва механизъм с калибър BVL180, който може да се похвали с 28 800 вибрации на час и 50 часа резерв на мощност. Характеристиките включват пясъкоструйно покритие за титаниеви части, черни PVD стрелки, колела за навиване и настройка на времето от неръждаема стомана и сгъваема закопчалка. Уникалният часовник е предизвикателство към законите на физиката.  За да постигнете тази степен на миниатюризация, трябва да преоткриете всичко и да намерите иновативни конструктивни решения. Ще бъдат направени само 10 броя на Bulgari Octo Finissimo Ultra. Цената е 400 000 евро.