продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

камери

Jabra PanaCast първата в света 180° панорамна 4K камера

Нека да ви представим панорамната 4K UHD конферентна камера PanaCast 180° от Jabra. Тя разполага с три вградени 13MP камери записват едновременно, а изображенията се съединяват автоматично в камерата, за да осигурят потапящо 180° изображение. С това зрително поле камерата предоставя панорамно изображение в UHD 4K резолюция. По принцип всеки от едната страна на стаята може да бъде уловен в кадър. Тази възможност е особено полезна в по-малки заседателни зали или домашни офиси. PanaCast работи с всички водещи решения за видео и аудио конференции. Той е сертифициран за използване с Microsoft Teams и е съвместим със Skype, Zoom, Webex, GoToMeeting, Amazon Chime, Vidyo, BlueJeans, Panopto, Slack, Rainbow, Fuze и др.

 

Jabra PanaCast Video Solution | Onedirect.co.uk

 

С тегло само 100 грама, камерата може лесно да се монтира върху вашия монитор или лаптоп чрез вградена гъвкава стойка. Като алтернатива, специална стойка за стена или настолна стойка се предлагат отделно. Ключова характеристика на тази камера PanaCast е интелигентното увеличение, което автоматично увеличава или намалява в зависимост от това колко участници в срещата присъстват. Когато например броят на участниците се увеличи от трима на пет, камерата ще намали мащаба, за да гарантира, че всичките пет са видими в кадъра. По същия начин той ще увеличи мащаба, когато ситуацията се обърне, за да подчертае високоговорителя и да не показва празна стая.

Освен това, чрез функция, наречена Vivid HDR, камерата автоматично регулира контраста при промяна на условията на осветление, така че изображението да е балансирано и да се показва с оптимално качество. PanaCast разполага с два вградени микрофона и поддържа допълнителен външен високоговорител Jabra Speak 710 за по-всеобхватно и професионално изживяване в заседателната зала. Камерата работи през plug-and-play USB интерфейс, така че можете да я свържете директно към вашия лаптоп. Можете също да го комбинирате с допълнителен хъб или докинг станция, който поддържа допълнителни устройства (говорител, таблет, телевизор и др.).

Въпреки че тази камера PanaCast работи веднага от кутията, можете също да персонализирате нейните настройки с помощта на придружаващия софтуер Jabra Direct, съвместим с Windows и Mac. В това приложение можете да регулирате зрителното поле между 90, 120, 140 и 180°. Можете също да използвате електронно панорамиране/накланяне/увеличение, да изберете да изключите интелигентното увеличение или Vivid HDR, да деактивирате вградените микрофони, да зададете честота на линията и др. Това устройство PanaCast идва с USB кабел, за да можете да включите и да започнете веднага. Компактната тройна камера се предлага на цена от 550 долара.