продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електроника

ONYX BOOX Nova Air с качеството на хубава хартиена книга

Запознаите се с ONYX BOOX Nova Air това е четец на електронни книги с увеличен диагонал на екрана и висока разделителна способност. Моделът има 7,8-инчов екран E Ink Carta Plusе това е последното поколение екрани, направени по технологията „електронна хартия“. В сравнение с предишните модели, този екран има по-висока разделителна способност и контраст. Плътността на пикселите на екрана е 300 dpi, което е рекорд за този тип екрани с E Ink и отговаря на висококачествен печат на хартия. Четенето на такива екрани е толкова удобно, колкото от страницата на хубава хартиена книга. Екранът е с предна светлинна система MOON Light 2,  дава възможност за използване на устройството на тъмно или при лошо осветление. Когато тази функция се използва, се генерира мека луминесценция на екрана, удобна за четене в тъмни помещения. Освен това тя ви позволява да регулирате независимо яркостта на студените и топлите LED светлини, като избирате по желание бяла светлина за четене през деня и повече жълта за четене преди сън.

Чеетецът поддръжа  функцията SNOW Field която позволява да се намалят смущенията и неточностите по екрана. Защитно стъкло от известен японски производител ASAHI е поставено върху екрана E Ink и го предпазва от надраскване и други повреди. Новото стъкло даде възможност да се изоставят допълнителните ръбове на рамката, така че екранът е разположен наравно с тялото на устройството. Стилусът, който се доставя с устройството, ви позволява не само да правите бележки в отделно приложение, но и директно в текста на документи. Лесно е да правите красиви бележки и да ги конвертирате в Nova Air. Използвайте множество четки, форми и слоеве, за да превърнете вдъхновенията в движение в ярки маркировки. А със стабилното разпознаване на ръкописен текст, вградено в приложението Notes, можете да преобразувате бележките си в текстове само с две докосвания. Корпусът на четеца е изработен от магнезиева сплав, което го прави лек и издръжлив.

Моделът NOVA Air е базиран на операционната система Android 10.0, която ви позволява да използвате различни приложения на трети страни и прави устройството по-многофункционално. Благодарение на увеличения диагонал на екрана и управлението с двойно докосване, електронният четец ще бъде идеален избор за тези, които четат художествени книги и работят с технически документи. Nova Air има два сензорни слоя. Върху повърхността на екрана е разположен мултитъч капацитивен слой. Можете да четете страниците с електронни книги и да увеличавате документи с интуитивно щипване с два пръста. Освен това под панела E Ink се намира сензорен слой на Wacom. Благодарение на това можете да правите бележки по полетата и да скицирате с помощта на специален стилус, който се доставя с устройството. Стилусът разпознава 4096 градуса на натиск и ви позволява да рисувате графики с изключителна точност. Силни магнити помагат здраво да прикрепят стилуса към устройството, така че потребителите могат лесно да поставят писалката отстрани, без да се притесняват, че ще падне.

Под капака има 8 ядрен процесор Snapdragon 662, 3 GB RAM и 32 GB вътрешна памет. Можете да се свържете с интернет чрез с WIFI и той поддържа безжични слушалки или външен високоговорител за аудиокниги, музика, подкасти и други, благодарение на Bluetooth 5.0. Ако не искате да използвате слушалки, има два стерео високоговорителя, които имат невероятен звук. Има USB-C порт, който е полезен за зареждане на електронния четец към вашия компютър или MAC или дори зарядно за стена. Захранва се от 2000 mAh батерия, която би трябвало да е добра за няколко седмици редовна употреба.  Можете да закупите ONYX BOOX Nova Air на цена от 349,99 долара.