продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

инструменти

WRENCHit универсален гаечен ключ

Вероятно няма по-голямо удовлетворение от това да знаете, че можете да разхлабите или затегнете почти всичко по всяко време с този тънък стоманен инструмент в джоба си, носейки наслада и облекчение на приятелите и семейството. Вероятно някой може да са мечтали да бъдат като таен агент или МакГайвър, способен да се освободи от капани или да поправи повредени превозни средства в средата на криза. В реалния живот това означава, че винаги трябва да носите кутия с инструменти, за да сте подготвени за тези измислени сценарии, но вече не е нужно. Благодарение на напредъка в производството, както и на малко креативно мислене. В наши дни можете да имате, гаечен ключ, който може да пасне всякакъв размер на гайка или болт, но все пак може да се побере в джоба на ризата ви, винаги готов да го извадите, за да удивлението на публиката. Инструментите с размер на писалка станаха възможни и дори стават доста популярни в наши дни.

Wrenchit Full-Set Multi-tool | Design Milk Shop

Набор от инструменти, който някога изискваше голям контейнер, сега може да бъде сведен до два или три мултифункционални инструмента, които могат да се поберат в торбичка или дори в джоба ви. Разбира се, намаляването на мащаба на гаечен ключ е малко по-трудно, като се има предвид размера на главата му и различните размери, които би трябвало да покрие, но дори този пъзел не е подходящ за някакво нестандартно дизайнерско мислене. Точно това е предложението, което WRENCHit прави под формата на красив инструмент от неръждаема стомана, който изглежда като изключително тънък нож за консерви. Той дори споделя известна визуална прилика с тези инструменти в начина, по който „остриетата“ вътре изглеждат сегментирани. Това всъщност не е далеч от истината, но вместо остриета, всеки сегмент има дупка, която съответства на конкретен размер на гаечен ключ.

Начинът, по който работи този доста неортодоксален гаечен ключ, е подобен на писалка за инструменти. Натискате от единия край и инструментът изскача от другия, почти като писалка за щракване. Разликата е, че това действие изтласква следващия гаечен ключ в последователността, който след това изваждате и прикрепяте към другия край. Ето как преминавате през различните гаечни ключове, докато стигнете до този, от който се нуждаете. След като това е в горната част на главата (откритата част), можете да започнете да усуквате и завъртате тази гайка, като използвате ръкава като рамо, за да ви осигури достатъчно въртящ момент за работата.

Въпреки че е тънък само 4 мм и тежи само 30 г, този иновативен гаечен ключ няма да се огъне или счупи лесно, благодарение на корпуса си от неръждаема стомана SUS 420. Пясъкоструйното покритие му придава стилен външен вид, който е едновременно минималистичен и индустриален. Пълният комплект, включва всичките десет гаечни ключове, които включват ключове за спици и крилчати гайки. Има дори „гаечен ключ“ за отварачка за бутилки, за да можете да спасите деня, когато никой не се сети да донесе такава на партито. Пълният комплект включва 10 сегмента гаечни ключове и отварачка за бутилки. WRENCHit може да бъде закупен на цена от 69 долара.