продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

часовници

Bell & Ross BR 03-94 мултиметър и хронограф в едно

Bell & Ross е най-известен със своя инструментален подход към часовникарството. Дизайнът квадрат в кръг, който е толкова преплетен с историята на марката, е пряко свързан с летателните инструменти. Компанията използва това наследство, за да създаде здрави, функционални часовници, които осигуряват практическа използваемост в реалния свят. Последната новост, която идва от Париж, където е централата на марката, може дори да направи това повече от всякога. До дисплея на хронографа, новият мултиметър Bell & Ross BR 03-94 разполага с циферблат с не една, а пет допълнителни скали.  Корпусът е изработен от матова черна керамика и е с размери 42 мм отстрани и отгоре надолу. Отпред имаме запазената марка четири функционални винта, кръгъл панел и сапфирен кристал. Циферблатът на мултиметъра е нещо и несъмнено ще предизвика внимание.

Този изключителен модел позволява измерване на скоростта, броя на вдишванията или дори ударите на сърцето. Това е вид „швейцарско ножче“ за спортисти.  Придвижвайки се от периферията към центъра, първата полукръгла оранжева скала съответства на пулсометър (за проследяване на сърдечната честота) и е последвана от зелена скала на астмометър (брой вдишвания в минута). а бялата, жълтата и кафявата са тахиметри, калибрирани за различни скорости предназначени да измерват скорост в км/ч на различни разстояния. Шестата скала е стандартна минутна пътека в черно около обиколката на кръглия циферблат и която се използва за традиционното отчитане на времето в хронографа. Целта на всички тези функции е да позволи на потребителя да изчисли всичко, което бихте искали да знаете по време на упражнения и спорт.

Пулсът и честотата на дишане са важни жизненоважни показатели, които показват цялостната фитнес форма, така че включването на свързаните скали има пълен смисъл. Предимството на тройния тахиметър е, че можете да изчислите скоростта си по време на джогинг, колоездене или шофиране, като използвате съответните калибрирани скорости от 100 м, 250 м и 1 км в трите скали. Той е едновременно практичен (стига да се опитвате да използвате само една скала в даден момент), и естетически приятен с ярки цветове, поставени на фона на простия черен фон на основата на циферблата и подходящ черен керамичен корпус. Въпреки това е невъзможно да избягаме от факта, че „препълване“ е много подходящо описание и че четливостта не е толкова добра, колкото би могла да бъде.

Вътре в мултиметъра BR 03-94 се помещава хронограф на Bell & Ross, който е използван и във други модели.  Той има 42-часов резерв на мощност с автоматично навиване. Той върши работата, но засилва идеята, че купувате този часовник заради циферблата му. Цената му е 5600 евро, което не е толкова достъпно, колкото мнозина биха искали. Особено заради неговата готина, цветна привлекателнос. Важно е обаче да не забравяме, че това е керамичен часовник с механичен хронограф и уникален циферблат. Важно е да се отбележи че е ограничен до 500 броя.