продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

архитектура

Кабина от черен бор като елегантно малко убежеще

SHED Architects са отговорни за създаването на този малък дървен подслон, който допълва по-голям дом на обекта, разположен в Сиатъл, Вашингтон. За да създадат хармония между каютата за гости и основната къща, архитектите се фокусираха върху дизайнерско решение, информирано от сдържаност, материална връзка и внимание към детайла. Тази малка кабина от черен бор обхваща само  37,5 квадратни метра жилищна площ.

https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/601eab79f17bd81808058543/bb0f310b-9a8f-4c05-815a-7cc168e3924e/Boathouse-29.jpg?format=1000w

Връзката между дома и езерото трябваше да бъде засилена, за да насърчи насладата от бреговата линия и движението между интериора и екстериора. Почитайки миналото и здравата структура на този дом, собствениците избраха да преустроят, а не да разрушат. Това включва надграждане на фасадата, укрепване на подпорни стени и общо почистване на остарелите дизайнерски елементи на имота.

Минималистична и модерна японско-скандинавска (Japandi) вдъхновена жилищна къща/кабина по брега на Сиатъл.

Кабината обхваща няколко програмни елемента в една структура, включително стаи за гости, малко убежище за размисъл, писане, четене или домашна работа, съхранение на лодки и гараж – всичко това, като закотви западната страна на имота, за да образува пространството, през което преминава пейзажна пътека от улицата до водата. Оформлението на дизайна изисква пространство да е оформено, минимално, но богато на материални взаимоотношения, илюстрирано от избора на материал, създавайки топъл и светъл интериор.

Минималистична и модерна японско-скандинавска (Japandi) вдъхновена жилищна къща/кабина по брега на Сиатъл.

Конструкцията заимства формата си от идеята за обърната лодка, облицована с сайдинг шоу суги бан това е древна японска дървообработваща традиция за съхраняване на дърво с огън. Shou Sugi Ban подчертава естествения цвят и текстура на дървото, прави го по-устойчив на атмосферни влияния и издръжлив от векове. Докато отвътре е с облицован интериор от бял бор. Този дървен подслон е идилично място за настаняване на семейство и приятели, а също и за използване от собственика като вдъхновяващо убежище за писатели.

Минималистична и модерна японско-скандинавска (Japandi) вдъхновена жилищна къща/кабина по брега на Сиатъл.

Голям прозорец от пода до тавана в тази малка структура рамкира хипнотизираща гледка към езерото, като същевременно го наводнява с естествена светлина. Това е идеалното пространство както за работа, така и за почивка. Стоманена плоча беше използвана за определяне на огнище в центъра на лодката, създавайки преграда, зад която се намираше баня, завършена в черно, отваряща се към голям оберлихт.

Минималистична и модерна японско-скандинавска (Japandi) вдъхновена жилищна къща/кабина по брега на Сиатъл.

В допълнение, тази уютна кабина съдържа кухненски бокс и работна зона. Интериорът беше завършен с бор, персонализирано осветление и персонализирани скоби за гаражни врати, за да ги направят по-малко натрапчиви в пространството. Всеки необходим компонент – включително топлообменника – беше боядисан така, че да съответства на стените, създавайки сплотено, полирано пространство.

Този дървен подслон също разполага с външен душ и място за съхранение на лодки отдолу, където се помещават няколко каяка и персонализирана дъска за сърф с графики, предоставени от архитектите. Използвайки серия от втулки, огънати за създаване на дървен скелет, кабината заимства структурни елементи от сградата на лодката, с повтарящи се дървени рамки, облечени отново с дърво. Тъмният сайдинг е закотвен към обекта чрез бетонна основа.