продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

кафе машини

Siphonysta за изключителен върхов вкус и аромат на кафе

От поколения сифонните кафемашини са приветствани като източник на върхов вкус на кафе. Комбинирайки най-доброто от двата свята – дълбочината на вкуса на френската преса и чистото тяло на кафето за наливане – приготвянето на сифон е ненадминато сетивно изживяване, което разкрива пълния вкусов потенциал на зърната, за да осигури най-добрата чаша кафе. Но има причина, поради която сифонното кафе обикновено струва 10-12 долара на чаша в кафенета и самите сифонни кафеварки се оказват неизползвани експонати на рафта. Ръчният процес отнема време и практически изисква усилия, а постигането на майсторството в приготвянето е почти невъзможно. И след всички тези действия, почистването и поддръжката са сред най-трудоемките от всички методи за приготвяне на кафе. Но въпреки това екип от ентусиасти се зае да намери начин да запази луксозния вкус и спектакъла на сифонното кафе , без суетенето и разочарованието от класическия ръчен дизайн.

От тези усилия се роди Siphonysta, която ви позволява да създавате дълбоки, запомнящи се моменти с любимите си хора до всяка чаша. Siphonysta е преосмисляне на известния сифон , който съчетава науката и механиката на традицията с модерен, функционален дизайн. Това е автоматизирана система за приготвяне на кафе със сифон , която използва техники на смесена пара и вакуум, за да постигне върха на вкуса на кафето с всяко приготвяне. Siphonysta използва пара, за да насити равномерно утайката от кафе за миг, освобождавайки пълния вкус на напитката . След приготвяне на пара Siphonysta разбърква сместа, което извлича цялата сила на зърната. Когато отпиете, потърсете забележително гладък, наситен, свеж, чист, богат вкус . Тъй като няма хартиен филтър, естествените ароматни масла на кафето могат да преминат директно във вашата чаша, създавайки жив профил на аромата и гладко тяло.

С помощта на операционния панел вие можете да настройте киселинността , горчивината и силата на крайната чаша , за да настроите извличането на кафе. Siphonysta автоматично ще контролира времето за варене, температурата и разбъркването, за да отговаря на вашите вкусове.  Как все пак работи системата. Първо сипете смляно кафе и добавете вода.  След това изберете вашите вкусови предпочитания, като изберете нивата на киселинност, горчивина и сила на вашето кафе. След което накисването на пара ще насити цялото  кафе равномерно, в камерата за варене. Кафето се потапя в гореща вода и се разбърква с повече пара. Декомпресията засмуква свареното кафе в горния цилиндър. След което можете да издърпате лоста за наливане, за да излеете кафето в чашата си. Когато чуете звук на всеки три секунди след екстракцията, това ви уведомява, че трябва да извършите почистване с лимонена киселина, за да премахнете минералите.

Поддръжката е лесна с прозрачни цилиндри, подходящи за съдомиялна машина, налице е и рутинното самопочистване, което поддържа тръбите безупречни. Науката зад варенето на сифона създава поразително представяне на физиката благодарение на издигането и падането на кафето и хипнотизиращите мехурчета, които се появяват в резултат. Нежната любяща грижа, положена в приготвянето на всяка чаша, създава дълбоко чувство за постижение , което е почти толкова пристрастяващо, колкото гладките вкусове на полученото кафе. Можете да закупите сифонната система за приготвяне на кафе от Kickstarter на цена от 399 долара. Спестявате 251 долара спрямо пазарната цена.