продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

часовници

Dot Watch първият в света брайлов смарт часовник

Брайлът е една от най-важните писмени системи в света днес. Вековната система все още се използва много и в наши дни. Въпреки навлизането на технологиите, тактилната система за писане за хора с увредено зрение все още се счита за важен език. Все пак брайлът не е точно език, но е по-скоро код. Въпреки това тази система остава полезна, тъй като има хора, които имат лошо или изобщо нямат зрение. Има много концептуални продуктови дизайни, въведени през последните години, но не много от тях са превърнати в реалност. Последното, което открихме, е Брайловият смарт часовник Dot Watch за хора с увредено зрение. Това е умен часовник, който запазва красотата на Брайл. Твърди се, че това е първият подвижен брайлов умен часовник в света, предназначен за хора с увредено зрение. Смарт часовникът се предлага с компактен и събран външен вид. Той има уникален дисплей с вградени четири клетки, където се случва „взаимодействието“. Освен това има сензори за докосване от двете страни, които реагират на жестове.

https://dotincorp.com/data/file/product/3529188225_lZTEQjWw_b766396f7f6c4341e3e567b7031404ecf7ff0b91.pngУстройството разполага с брайлов дисплей, съставен от 24 малки щифта, които помагат на потребители с увредено зрение да определят часа, да получават текстове и известия и да четат лични бележки без звук от смартфона си. Концепцията е отговор на факта, че днес има много общности с увредено зрение и няма много налични инструменти. Около 95% от незрящите се отказват да изучават брайлово писмо, защото ресурсите са скъпи или защото смятат, че технологията на брайловото писмо вече е остаряла. Брайловият смарт часовник, наречен Dot Watch, е за забравените. Това е може би най-лесното и достъпно устройство, което човек с увредено зрение може да използва. Това наистина е умен часовник в смисъл, че позволява на хората да общуват. Dot Watch ви позволява да изживеете времето по напълно нов начин: без звук, само сами. Той осигурява директен достъп до всички практически функции, от които се нуждаете толкова много пъти всеки ден, час и дата, будилник, таймер и хронометър. Той ви показва времето до секундата. Наистина, ново усещане за време.

Концепцията всъщност е от преди няколко години. Всъщност той вече е получил няколко награди и признания. Това е нещо, което искахме да видим да се превърне в реалност. Това вече е истински продукт, който може да балансира красотата и функционалността. Dot Watch тежи само 27 грама, но е пълен с потенциал. Той използва най-малката брайлова клетъчна технология в света, разработена от b Dot Inc. Свързва се със смартфон чрез Bluetooth, за да можете да бъдете уведомени кой се обажда. Когато получите текст по телефона, съобщението се превежда на Брайл и се предава на Dot Watch, за да го „четете“. Сензорните контроли на циферблата са интуитивни, а автоматичното превъртане е персонализирано. Съобщенията могат да бъдат запазени, за да можете да ги проверите по-късно. Пригответе се за невероятно ново изживяване.

Познайте кой се обажда, без да го виждате. Когато получите обаждане на вашия смартфон, Dot Watch вибрира и показва името на обаждащия се.Когато излизате навън, не е нужно да запомняте всички брайлови знаци и съкращения. Просто напишете дума и докоснете часовника на върха на пръстите си. Dot Watch ще бъде вашият нов брайлов учител той ще е като програма за обучение по брайлово писане. DOT Watch е прост, интуитивен и забавен начин за практикуване на Брайл. Персонализирайте по ваш вкус. С интуитивното приложение DOT Watch можете лесно да конфигурирате много параметри на вашия часовник. От скорост на опресняване до избор на 1 от 9 езика, DOT Watch непрекъснато се актуализира с нови функции! Предлага се за iOS и Android. Цената на часовника е 299 долара.