продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

на открито

Firegraphix Bliss за наслада от пламъка с двустепенно изгаряне

Защо, когато хората гледат огъня и пламъците, докато танцуват, сърцата ни се успокояват и се изпълваме с приятен покои? Когато дойде краят на деня и времето да останете сами или с приятели и семейство, това да бъдете пред огъня сякаш просто стопява времето за миг. Всичко само от гледане на пламъците, които плуват и танцуват. Може да е един от случаите, когато човек може да намери блаженство. Тук идва мястото да ви представим  горелката за дърва Firegraphix Bliss. Това е нов тип външна портативна печка за дърва, невиждана досега, позволяваща ви да се насладите на специално сияние на пламъка която спомага  да се насладете на релаксацията. Разбира се,  тя е тук, за да поддържа тялото ви топло, но докато слушате пукането на трупите, миризмата на горящи дърва и разбира се танцуването на пламъците, също е очевидно, че е тук, за да стопли душата ви, позволявайки ви да се отпуснете. Направена е за хора, които не могат да имат голяма печка за дърва у дома, или тези, които искат да получат допълнителна печка за друга стая или за балкон.

Там е и за тези, които познават прекрасните прелести на огъня на дърва и искат да могат да се насладят на тях, докато ходят на къмпинг. Благодарение на малкия и преносим размер на Firegraphix Bliss Wood Burner, всички горепосочени типове хора могат да се насладят на този тип печка на дърва! Firegraphix Bliss е по-ефективен при изгарянето на дърва, като същевременно има двустепенна коминна система, за да направи процеса на горене много по-чист, което означава, че ако прикрепите комина , можете дори да го използвате у дома. Димът, който се отделя, е по-чист, така че не е нужно да се притеснявате. Когато огънят се разгори, той изглежда сякаш е сияние, извисяващо се от тавана на горелката. Тъй като вътрешността на горелката е плътно запечатана, като се регулира от задните всмукателни клапани, газът от дървените трупи, който не е изгорял, ще светне и ще помогне за създаването на този прекрасен дисплей. Това се дължи на специална въздушна завеса, която се получава, когато топълият въздух пада пред стъкления екран, докато въздухът тече във въздухозаборника на гърба на горелката.

Той се загрява, докато преминава през вентилационен отвор нагоре в задната част на горелката и след това пада надолу в предната част на стъклото. Когато използвате Firegraphix Bliss, след като поставите трупите да горят, уверете се, че сте заключили вратата. По този начин вие позволявате да се случи процес на горене в 2 стъпки, тъй като излишният газ, който се произвежда от дървата за огрев, се улавя в камерата и след това се изгаря. Това от своя страна помага за времето на изгаряне на дървата и подобрява ефективността на самата горелка за дърва. Тъй като печката, когато е затворена, е херметична, има лостове отзад и отпред, които ви позволяват да контролирате всмукването на въздух. Това е подобно на по-големи печки, където можете да контролирате количеството въздух, което влиза в зоната на горене. Което позволява да се осъществи 2-степенно горене като 90% от дребните частици, които биха се отделили като дим, въглероден окис, замърсители и т.н., се изгарят, намалявайки въздействието, което би имало върху околната среда. Въпреки че е компактна печка, действителното пространство за горене е доста голямо.

Вътре можете да поставите 3 трупи дърва за огрев с дължина 35 см. Със специалната стойка за скара за готвене можете лесно да поставите 30 см пица вътре, за да правите пици на дърва! Коминът за наслагване е разделен на 5 части, които могат да се поберат една в друга, с максимален размер 35 см x 11 см x 11 см, което ви позволява лесно да ги съхранявате. Тъй като коминът е прикрепен на гърба на основното тяло, това ви позволява да използвате горната част на горелката като котлон! С площ от 40 см x 38 см можете лесно да поставите чайник и тиган заедно. Горната плоча се загрява до около 350°C. Firegraphix Bliss е около 17 кг (с версията от неръждаема стомана е около 19 кг). Можете да го носите в къмпинга си или където желаете да го поставите. Може да е ваш от Kickstarter на цена от 842 долара с 20% отстъпка от пазарната цена.