продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

къмпинг

Mars Space X Air надуваемо разгъващо се къмпинг ремарке

Нека да ви представим Mars Space X Air това е издръжлив офроуд кемпер с австралийски дизайн, който се надува в удобен, добре оборудван базов лагер. Mars пристъпва към напълно автоматизирано къмпингуване, като инсталира сгъваеми капаци, надуваеми рамкови тръби и сгъваеми стабилизатори, които работят с натискането на няколко бутона на специален панел за настройка. Удобството продължава в лагера, където Space Air X предлага забавления на закрито и на открито, кухня с двоен размер на открито, спане за шестчленно семейство и голям салон на открито за до осем души. При проектирането на надуваема версия на своето двойно сгъваемо ремарке за кемпер Space X, базираните във Виктория Mars Campers решиха да го направят дори по-удобно. Това означаваше автоматизиране не само на процеса на надуване, но и на възможно най-голяма част от настройката. Всичко се случва в специален, спретнато етикетиран контролен панел, който позволява на потребителите да натискат бутони и превключватели, за да отворят предния и задния капак, да сгънат четирите стабилизаторни крака и да надуят както палатката, така и тентата. Space X Dual Folding Off Road Camper Trailer - GlampingMars нарича Space X Air Australia първия кемпер с автоматично отваряне, автоматично стабилизиране и автоматично надуване с двойно сгъване и използва система с ниско ниво на шум, за да поддържа палатката удобно напомпана в лагера. Освен че е много по-бърз в настройката Space X Air е и по-лесен за монтаж от други надуваеми кемпери. Кемпингите на Space X Air все още трябва ръчно да завъртят няколко ключалки, да отместят носача на задната гума и да настроят някакъв поддържащ хардуер, но почти напълно автоматизираният процес би трябвало да спести няколко минути време, което ще бъде особено ценно по време на тези пристигания в лагера, когато слънцето вече е залязло. Вътре Space X Air има двойни легла 140 x 190 см  във всеки край. Голямата обвиваща се трапезария точно вдясно от входната врата се превръща в легло с размери 180 x 190 см, допълвайки капацитета за спане за шест души, който Mars препоръчва за до четирима възрастни и две деца. През деня обвиващият се диван може да побере до осем души, а навиващото се платно за палатка прави проветрен салон в стил на закрито или открито.

Mars Space X Air inflatable camper opens, pumps and stabilizes itself

Интериорът на Space X Air има 20-литров хладилник с минибар, за да държи студените напитки под ръка но основното хладилно съхранение, приготвянето на храната и готвенето се извършват отвън. Хладилна пързалка вляво от входа побира главния хладилник или фризер, докато плъзгащото се килерче до него предлага място за съхранение на хранителни продукти. Разходете се покрай вратата и основната плъзгаща се кухненска зона се удвоява върху подготвителното пространство със сгъваем работен плот с пълна ширина зад печката и мивката Dometic SMEV с три горелки. Има повече работно пространство до печката и на подвижния краен плот. Гъвкава LED светлина помага при нощно готвене. Space X Air идва оптимизиран за забавление с вътрешни и външни водоустойчиви стерео високоговорители, 24-инчов LED телевизор със скоба за външен монтаж и DVD плейър, оборудван със сензорен екран. Двойни батерии от 100 Ah осигуряват захранване с помощта на инвертор от 1000 W и зарядно устройство 30 A. Като опция се предлага 200-W слънчев панел.

Вътрешни и външни контролни панели и превключватели осигуряват удобно управление на оборудване като светлини, водна помпа и високоговорители, заедно със системен мониторинг. Space X Air не включва вътрешна баня, но включва стандартна преносима тоалетна. Той носи два резервоара за вода от 100 л и купувачите могат да добавят допълнителен бойлер. Ремаркето на Mars е с дължина 5,9 метра и е изградено за пълноценен офроуд с независимо окачване с двойни газови амортисьори на колело.  Теглото  на SpaceX Air  е 1950 кг, оставяйки 650 кг полезен товар за запълване на задните кутии с инструменти, отделения за съхранение под дивана, двойни 20-L държачи за контейнери, два 9-килограмов резервоар за газ държач и безброй други места за съхранение. Mars представи Space X Air през февруари и го показва на големи австралийски кемперни изложения, включително викторианската каравана, къмпинг и туринг супершоу миналия уикенд. Цената на трейлърът започва от 39 990 австралийски долара (приблизително 29 800 долара).