продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

архитектура

Модулен дизайн с елегантност и скандинавски стил

Архитектурното студио от Великобритания Koto Design си партнира с базираната в САЩ Adobu, за да проектира нови модулни сглобяеми къщи. Архитектите се опитват да преплитат скандинавския стил и устойчивостта. Koto Design, разположен в  английско крайморско селище, пренася в къщите си атмосферата на морето. Минимализъм и скандинавската простота бяха съчетани в настоящия дизайн. Къщата е построена от органични материали и отвореното подово оформление за да направи този дом специален.

Abodu raises $20M to build prefabricated backyard homes | TechCrunch

Koto Design и Adobu станаха известно благодарение на страхотния си каталог от устойчиви, сглобяеми малки къщи. Основното предимство на такива къщи е фактът, че можете да ги транспортирате където пожелаете. Последната съвместна работа на компаниите беше върху домове в задния двор. Отличителната черта на проектите на Кото е леко завъртяният покрив. Дървеният дом не е боядисан, така че купувачите могат да покажат въображението си и да избират от множество различни покрития. Високите прозорци изпълват пространството с дневна светлина.

Стилът на малката къща е много характерен за калифорнийската архитектура. Усещате как дните минават, докато прекарвате приятно и се наслаждавате на изчисленията и семпъл дизаин. Вградените отделения за съхранение ви позволяват да спестите повече свободно пространство, за да не замърсявате стаите. Студията създават екологични домове, без вреда за околната среда. И най-важният момент, техните проекти не отстъпват на обикновените къщи по отношение на комфорт.

Моделите на Koto и Abodu са проектирани с ограничена ширина от 4,26 метра, така че да могат да се транспортират с камион направо до обекта. Изграждането на такъв дом отнема около четири месеца. Монтажът на място завършва след няколко седмици. Всеки дом ще служи 60+ години. Създаването включва всички възможности за живот извън мрежата и отговаря на пълните жилищни стандарти. Koto Design улавя меката атмосфера на един ден, прекаран на морския бряг, и го превежда в домашното пространство.

Вдъхновен от скандинавската простота и минимализъм, резултатът идва чрез свежи, отворени подови оформления и органични строителни материали. Органичните фасади се сливат с големите прозорци от пода до тавана, които са предназначени да покажът полуоткритият начин на живот, често срещано докосване в калифорнийската архитектура. Вътре общата жилищна площ обхваща площ около 46 кв/м. Вътре големите прозорци работят, за да поддържат вътрешните жилищни пространства проветриви и светли, като ден, прекаран край морето. Освен това, вградените мебели, като пейка до прозорците в трапезарията, създават място за гостите и обитателите да се отпуснат, без да въвеждат повече мебели, които да претрупват пода.

Компактното разпределение включва една спалня и баня, дневна и трапезария с отворен план и кухня с камбуз. Кухнята включва пълноразмерен хладилник, котлон, съдомиялна машина, мивка и шкафове за съхранение. Кварцовите плотове и уредите от неръждаема стомана издигат малкото пространство. Всекидневната има и очарователна седалка до прозореца, а банята е с душ в пълен размер. Входното помещение е със стъклена врата. Докато  интериорът е със скандинавски вдъхновен дизайн.

Купувачите на жилища могат да избират различни материали за облицовка, като фибро-циментови панели или мазилка, или да имат допълнителни функции като слънчеви панели. Устройството е изцяло изградено извън площадката и след това се сглобява в задния двор за един ден. Отделните къщи могат да бъдат поставени дори с кран, в зависимост от местоположението.

Купувачите могат също да изберат довършителни работи и първокласни уреди отFisher & Paykel и  Wolf и да заявят „подбран пакет мебели“, заедно с озеленяване и външна палуба.  Почти всеки аспект на устройството може да се персонализира в допълнение към базовата цена от 199 000 долара с допълнителни опции за външна облицовка, покрив и подови настилки.