продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

светлина

Plant Light Nº1 елегантна лампа за отглеждане на растения

Очертавайки фината линия между функционален хардуер за отглеждане на растения и елегантен аксесоар за настолно осветление, Plant Light Nº1 превръща вашето вътрешно пространство в идеален набор от условия за отглеждане на растения. Светлината идва с естетика на неоиндустриален дизайн и разполага с повърхност, върху която да почивате вашата засадена саксия. Над него седи регулируема по височина лампа, която е оборудвана с светодиоди с пълен спектър, които имитират качеството на светлината (цвят), интензитета на светлината (яркостта) и фотопериода (продължителността) на слънцето, което позволява на всяко растение да расте на закрито. Лампите PL1 са проектирани така, че да имат минимална, но все пак индустриална привлекателност, която напомня на оборудване за лаборатория.

Те са утилитарни, но елегантни и се предлагат с корпуси от алуминий + стомана, които са проектирани да бъдат леки, но здрави и все пак разсейват топлината, идваща от светодиодите. Самата лампа седи върху телескопична дръжка, която може да се плъзга нагоре и надолу, за да регулира височината си (в зависимост от това колко високо е вашето растение) и се предлага с матрица от 90+ CRI светодиоди с пълен спектър, които имитират слънцето по начин което отличава PL1. Тайната на лампата PL1 е способността й да съответства на цвета, яркостта и продължителността на слънчевата светлина, удряйки сладкото място за всички видове растения. PL1 се предлага с три различни режима на осветление, които се грижат за 3 различни фази на растящото растение – покълване , растителност и производство, както и вграденият таймер позволява на PL1 интуитивно да се включва или изключва, осигурявайки правилната продължителност на светлината за вашите растения.

Освен това е удобно за очите, което го прави подходящ за елегантно вътрешно осветление. Той прави това интуитивно, без никакви приложения за смартфон или IoT функции, което прави PL1 неусложнено, добре проектирано осветително тяло за практически всеки. Plant Light Nº1 е проектиран от Чарлз Скендер страстен любител на растенията и привърженик на идеята, че растенията правят чудеса за психическото благополучие. Чарлз проектира PL1, за да помогне дори на хора, живеещи в малки, претъпкани апартаменти, да отглеждат свои собствени растения и да създават закрити градини, които повдигат настроението.

PL1 е кабелна лампа (няма вътрешна батерия) и е с височина 52 сантиметра.   Кръглата платформа на лампата ви позволява да монтирате саксии с ширина до 25 сантиметра а вертикално монтираната светлина има коефициент на регулиране на височината от 30 см. Лампата на Чарлз също се фокусира върху външната естетика, с тънък, но въздействащ визуален език, който й придава статут на минималистично осветително устройство, предназначено за всички съвременни декори на дома. PL1 се предлага в черно или бяло на специална цена около 238 долара предлагана от Kickstarter засега се доставя само до Съединените щати и Австралия, започвайки от декември 2022 г.