продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

Vintage Electric 72V за висока скорост и мощност

Базираната в Калифорния Vintage Electric изгражда красиво оформени електрически велосипеди с висока мощност, за разлика от всички други на пазара. И само за да се уверят, че запазват короната си на индивидуалност в енергийния отдел, те  повишиха още една степен с най-високопроизводителните електрически велосипеди, които са правили досега. Тези нови електрически велосипеди рекламират 72V електрическа система за изключителна скорост и мощност. Технически, новите 72V машини на Vintage се квалифицират като електрически велосипеди, тъй като се доставят в законен уличен режим в Съединените щати. Това означава, че те са ограничени до 32 км/ч, а двигателят идва с електронно ограничен до 750W в уличен режим. Но този етикет от 750W изисква силно намигване.

Веднага щом поставите тези машини в режим на състезание, моторът изведнъж се превръща в звяр с мощност 4000 W. Това е достатъчно за скорости до 64 км/ч или два пъти по-висока от стандартната скорост. Както при много компании за електронни велосипеди , които вървят по законовата линия на електрическите велосипеди с висока мощност, Race Mode е предназначен за използване на частна собственост, пътеки, изоставени летни писти или изоставени участъци от магистрали, които са били оттеглени и изтрити от картата – основно навсякъде освен по обществените улици. 72V батерията е оценена за 1152 Wh, което я прави една от най-големите фабрично инсталирани батерии на пазара на електрически велосипеди.

Батерията се предлага и с мощно зарядно устройство, което изисква време за презареждане от само три часа. Тя ще ви осигури до 120 км обхват при пълно зареждане. От страна на велосипеда, този 4000 W мотор включва регенеративно спиране чрез лоста на задната спирачка това ще ви осигурят надеждна предпазна възглавница, като същевременно ще връщат ценна енергия към батерията. Моторът е свързан с едноскоростен педал с доста малък 39T верижен пръстен. Не очаквайте да добавите много педална мощност при 64 км/ч – краката ви ще се въртят като кухненски робот. Все пак получавате сензор за въртящ момент, така че силата на въртене на педалите поне ще бъде преведена точно в пропорционално подпомагане на педала. Налици са пет режима на мощност.  Именно мощността позволява да се преодоляват наклони до 20 процента.

Предполагам, че повечето ездачи ще използват достатъчно дросела често, особено на велосипед, който толкова прилича на ретро мотоциклет. Самият мотор с тегло 36,7 кг има алуминиева рамка и обърната предна окачваща вилка, плюс хидравлични дискови спирачки и доста сладко изглеждаща предна светлина. Но както можете да си представите, с повече мощност идва и по-висока цена на стикера. Новите високоволтови велосипеди започват от 6 995  долара така че не очаквайте да вземете един евтин.