продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

архитектура

Pétillante на Baluchon уютен стил с елегантен кухненски бокс

Можете лесно да разпознаете работата на френския производител Baluchon. Неговите малки мобилни къщи обикновено съчетават уютното усещане на кабина с модерното удобство на апартамент от висок клас. Най-новата малка къща по поръчка на строителя следва същия модел на дизайн, осигурявайки приветливо пространство, на което собственикът може да се наслади в пълна степен. Трябва да се отбележи че повечето от френските малки кухни, които виждаме, са лошо оборудвани и много тесни – до голяма степен поради компромисите, необходими за спазването на строгите закони за теглене на ремаркета в страната.

Natural Light Filled Petillante Tiny House Balances Rustic-Chic Elements

Наречен Pétillante (което се превежда като „искрящ“ от френски), това мобилно жилище е наистина скъпоценен камък. Собственикът му поиска приветлив малък дом с всички вътрешни зони, окъпани в естествена светлина. Отговорът на Балушон е конструкция заобиколена от прозорци, които безпроблемно съчетават външността с вътрешността. Поръчан да проектира този нов модел от собственик запален готвач, Baluchon се опита да се справи с това и подреди интериора на дома около относително просторна кухненска зона.

Baluchon puts gastronomy at the heart of compact tiny house

Следователно кухнята е оборудвана с красиви повърхностни мебели и се състои от всички домакински уреди, от които се нуждае. Tiny House Pétillante се основава на ремарке с двойна ос и е с дължина само 6 метра. Има рамка от смърч и екстериор от кедър, с алуминиев покрив. Захранването идва от стандартно свързване в стил RV. Посетителите влизат в дома в кухнята, която наистина изглежда доста просторна според френските стандарти, но все още не е толкова добре заредена, колкото кухните, намиращи се в много северноамерикански модели.

Baluchon dévoile sa dernière Tiny-House, La (lumineuse) Pétillante ! -  NeozOne

Включва фурна и печка с пропан с четири горелки, мивка, хладилник/фризер и доста място за съхранение и плот. Всекидневната е наблизо и рамкира гледката с голям прозорец, заемащ голяма част от стената. Тя също така съдържа малко места за сядане, масичка за кафе, рафтове и малка печка на дърва. Всекидневната е украсена с превъзходната печка на дърва за прохладните вечери, която трябва да е достатъчна и за отопление на целия дом. Скоро там трябва да се постави голям диван.

Всекидневната изглежда величествено с високите си рафтове, които освобождават подово пространство, светло дърво и естествена декорация. От другата страна на дома е банята, която изглежда много малка, но има душ, тоалетна и малка мивка, плюс  малко повече място за съхранение. В банята е налице душ с размери 80×80 см, оборудвана със стъклени врати на панти. Има и суха тоалетна с кофа от неръждаема стомана и отделение за стърготини.

Tiny House Pétillante има само една спалня, до която се стига чрез подвижна стълба – това определено спестява място, но е по-неудобно за използване от вградено стълбище – което е закрепено на стената на хола, когато не се използва. Самата спалня е стандартна малка спалня в стил къща с нисък таван, което означава, че собственикът трябва да пълзи в леглото. Има двойно легло с табла, която всъщност се отваря, за да разкрие щедро допълнително място за съхранение.

Малката къща обслужва основния дом на собственика си, който живее във Вандея, Западна Франция. Нямаме идея за цената му, въпреки че малките къщи на Baluchon обикновено започват от около 80 000 евро.