продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

за кухнята

DeliOne контеинери с гъвкав капак за многократна употреба

Погрижете се за Земята и транспортирайте ястията си в тези издръжливи, разтегливи кутии за съхранение. Безопасно за микровълнова, съдомиялна, фурна и фризер. Да, точно така. Това красиви, висококачествени контейнери наи-вече с разтеглив капак за храна, които са повече, отколкото изглеждат. Запознайте се с уникалните кутии за съхранение с гъвкав капак DeliOne. Патентованият разтеглив капак може да увеличи обема с 50%! Не само това, но и се простира до 200% от височината си. Ако имате нещо за съхраняване, което е малко странно по размер, този контейнер може да се справи. Не се притеснявайте, цялото това разтягане не вреди на тези контейнери. Това е така, защото те имат висока толерантност на деформация.

Всъщност можете да ги разтегнете до 10 000 пъти, без изобщо да се спукат или счупят. Обзалагаме се, че няма да ги използвате толкова много. Но можете да опитате! И през всичкото това време контейнерите ще успяват да бъдат 100% устойчиви на течове. Продължете и ги напълнете със супата си – няма да разлеят и капка в чантата ви. Изработени от издръжливо свиващо се фолио, тези капаци преминават теста за пробиване и имат 100 мм ръб на разтягане. Как е възможно това, чудите се? Това е възможно поради технологията на свръхформата. Тънкото покритие на капака се състои от платинен течен силикон, който е висококачествен материал с висока прозрачност. Екологично и химически е подобно на стъклото.

Тази рамка и тънкият капак са проектирани по технологията overmold. Това прави капака и заключващите компоненти Flex’n Fresh едно парче, а не две. Предимството на този дизайн е, че ключалките няма да паднат или да задържат бактерии. Освен това ги прави много по-лесни за почистване и гарантира, че няма никакво изтичане. Филмът Flex’n Fresh е направен от японски материали. Това е най-добрият наличен материал за безопасност при контакт с храна благодарение на първокласното си съдържание на платина.

Всички материали са напълно безопасни за миене в съдомиялна машина. Освен това, филмът е безопасен  при температури до 220º C. Тези изключително гъвкави материали издържат дълго време и са безопасни от към химикали и без BPA. Платиненият течен силикон е произведен в Япония. Дебелината му е само 0,6 мм и всъщност е най-прозрачният наличен силикон!

Заедно с разработката на контейнера Flex’n Fresh, е създадена и добавка,  сгъваема чаша за кафе. Тази висока чаша има сгъваем дизайн, който я прави удобна за носене на работа, на училище или на пътувания. С напълно херметично уплътнение, тази компактна чаша се свива до едва 6 см, така че можете да я носите навсякъде. Измийте я в съдомиялна за дълбоко почистване и просто я изплакнете с течаща вода за ежедневна употреба.

Освен това чашата се справя с горещи и студени течности, което я прави чудесен както за горещ чай, така и за студено лате. Това е така, защото неиният силикон е устойчив на температури. И има и външен ръкав. Изработен от първокласен силикон за храна, предлага се в зелен и червен цвят и е напълно без BPA. Сгъваемата чаша за кафе не съдържа фталати, олово или лепило.

Контейнерите Flex’n Fresh се предлагат в четири различни размера. Ако искате да притежавате комплекта от 4 броя контейнери можете да ги имате от Kickstarter  на цени започващи от 28 долара с отстъпка от 15% от цената на дребно която ще е 33 долара.