продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

къмпинг

Giga практична автоматично надуваема палатка

Някои хора намират палатки с прътове за твърде трудни за поставяне, което е една от основните причини да бъдат изобретени надуваемите палатки . Палатката Giga на Aerogogo прави фактора  лекота една крачка напред, като автоматично се надува. При повечето надуваеми палатки потребителят трябва да прикачи помпа към палатката, след което ръчно да надуе интегрираната рамка на последната. Разбира се, не е толкова трудно, но това е още една трудоемка задача, която трябва да се изпълни при създаване на лагер. За разлика от тях, Giga включва собствена електрическа помпа, захранвана от батерии, която потребителят просто включва (чрез натискане на бутон), след като постави палатката на земята. Вградената въздушна помпа на палатката GIGA е компактна и лека, което я прави много лесна за пренасяне. Тази помпа продължава да надува четирилъчева рамка на палатката със скорост от 20 литра в минута, като автоматично спира след три минути, когато палатката е напълно надута.

https://ksr-ugc.imgix.net/assets/037/054/291/a09b41ba553262073d848d569c7f42a7_original.gif?ixlib=rb-4.0.2&w=680&fit=max&v=1650537948&gif-q=50&q=92&s=b31f600accdbbd519aaffdf8d5f8f855

Помпата е водоустойчива IPX5, така че трябва да оцелее при дъжд. Съобщава се, че едно 5-часово USB зареждане на неговата 2000-mAh литиева батерия е добро за 30 цикъла на надуване. Палатката GIGA заменя традиционния метален скелет с надуваеми въздушни греди. Надуваемите въздушни греди са гъвкави и лесни за съхранение, а въздушните греди няма да се счупят поради силна външна сила. И в комбинация с TPU материал, устойчивостта на високо налягане, се гарантира Тъй като няма метални подпори, не се страхуваите от счупване. Самата палатка се опакова до пакет с размери 50 на 20 на 20 см, когато е изпусната, накланяйки везната до 3,6 кг. Веднъж напомпан, тя е с размери 210 см  от всяка страна и е висок 136 см, предлагайки 4,8 квадратни метра вътрешно пространство.

Благодарение на гъвкавостта, осигурена от надуваемите въздушни греди, надуваемата палатка може да издържа много добре на силни ветрове и бури (тествано да издържа до ниво 7 ). Тя няма да се деформира или срути под натиск на вятъра, В допълнение е оборудвана с голямо външно покривало, което също може да изолира влагата и да предотврати потапяне на дъжд и сняг дори при екстремно време. Според Aerogogo, в него могат да се настанят двама възрастни и две малки деца – от външния вид обаче тези деца трябва да са доста малки. Конструкцията на палатката е съставена от смес от TPU (термопластичен полиуретан) и полиестерна тъкан. Той наистина има водоустойчива покривало отгоре, и все пак за да бъде наистина сигурни и защитени от дъжда, купувачите могат да закупят допълнителен дъждобран в пълен размер.

Aerogogo предлага и самонадуващ се матрак за къмпинг. Дебелината на матрака достига до 14 см след пълно надуване, което може да изолира напълно влагата от земята. Освен това осигурява допълнителна подкрепа в средата на лумбалната част за правилно подравняване на гръбначния стълб. Матракът GIGA има дизайн от една част, който може да издържи товари до 300 кг .Предлага се в единични и двойни размери, цените на които започват съответно от $99 и $129. Ако проявявате интерес, палатката Giga в момента е обект на кампания на Kickstarter. Ако приемем, че достигне до производство, обещанието от 229 щатски долара ще ви осигури такава – планираната цена на дребно е 399 долара.