продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

флора

CURA Light най-добрият приятел на вашето растение

Нека да ви представим CURA Light най-добрият приятел на вашето растение. С градинарско осветление, автоматизирано поливане, интеграция за интелигентен дом и красиво околно осветление. Изискванията за светлина на растенията варират в различните етапи на растеж – покълване, разсад, вегетативен растеж и цъфтеж/плодоносене. Освен това варира значително в различните видове растения. Целта беше да се  направи универсален продукт, който да помогне на всеки да постигне най-добрия растеж с лекота. Решението беше да се направят многоканални лампи с променлив спектър  които имат предварителни настройки за билки и зелени, цветя и плодове, покълване, вътрешни градински растения и други. CURA е проектирана като вътрешна светлина за жилищни пространства. Можете също да направите персонализирани предварителни настройки за всяко растение и да ги споделите с други. Няма повече сезонно отглеждане, няма повече бутане на саксии към прозорците.

С CURA можете да отглеждате растения през цялата година като негова вечна пролет. Когато са осигурени идеалните дължини на вълната, растенията растат до 50% по-бързо, отколкото на первазите на прозореца. При правилно осветление и хранене стъблата на растенията са по-дебели, листата имат по-голяма маса с по-къси възли. Ще забележите и по-бърз цъфтеж и плододаване. Отглеждането у дома никога не е било толкова примамливо и удобно. Билките и зеленчуците са толкова пресни, че дори не е нужно да ги изплаквате. Вкусове и аромати, които ви връщат в спомените. CURA прави това да се случва през цялата година. Берете билки, зеленчуци, горски плодове и пресни плодове като професионалист, с изненадващи добиви и редовност. CURA сама по себе си е елегантна, занижена и изглежда левитира с по-малко визуален обем. Неговите монтажи са дискретни, а компонентите на окачването са забележителни със своята простота. Със своите бижута като мотиви на листа и първокласни текстури, CURA ще започне разговори навсякъде.

https://www.yankodesign.com/images/design_news/2022/04/360_degree_plant_care_system_with_automated_watering_01.jpg

Няма повече недостатъчно поливане или преполиване, В елегантния алуминиев корпус на лампата присъства помпата CURA  която съдържа перисталтична помпа, която работи с висока прецизност и нисък шум. Работи за няколко минути всеки ден – график, както е зададен в приложението – и осигурява капково поливане през тръбата до основата на растението. Водата се изтегля от резервоара, който се намира под сеялката и може да е достатъчен за седмици, за да покрие ваканцията. Като алтернатива, можете да черпите вода от бутилка или друг източник освен сеялката. Една помпа CURA може да обслужва три сеялки в близост и е свързана последователно към CURA Light с помощта на включения къс кабел. За да се направи лесен за работа, се създададоха предварителни настройки в приложение. То се интегрира с Apple Home-kit/Siri, Google Home и Amazon Alexa. Можете да контролирате основните функции като включване и изключване и контролиране на предварително зададените светлинни RGB настройки чрез гласови команди.

С приложението с интеграция за интелигентен дом и предварително зададен контрол на дължината на вълната, заедно с възможността за задаване на график за поливане, това прави грижата за растенията удобна и забавна. С нискомощните LED OSRAM с висока PPFD (високоефективна растителна светлина) той обслужва растенията добре, като същевременно се слива с жилищни пространства с топло приветливо сияние около вашите растения. Иновативната лампа се предлага в три размера от 200, 300 и 400 мм в диаметър. С малки билки, CURA 200/300 може да покрие повече от едно растение, ако се съхранява на близко разстояние. За големи стайни растения CURA 400 ще се справи чудесно.  Може да я закупите на цена започваща от 59 долара за наи-малката CURA 200  до 99 долара за CURA 400.