продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

уреди

Flow Hive получете меда направо от кошера без да го отваряте

Пчеларството съществува от хилядолетия, но методите за получаване на меда от кошерите винаги са били доста натрапчиви, разрушителни и стресиращи за пчелите. Базираната в Австралия Flow създаде уникална система за пчеларство, която прави изкуството на пчеларството по-достъпно за повече хора, но също така по-мило и нежно за пчелите. Представяме ви Flow Hive. Това е специално проектирана среда за пчелите да живеят, работят и правят това, което умеят най-добре да генерират мед. Изглежда точно като традиционен кошер, но с една ключова разлика. Когато дойде време за прибиране на реколтата, всичко, което пчеларят трябва да направи, е да включи външен вентил и медът започва да изтича като вода от крана. В рамките на Flow Frames има 6 до 10 пчелни пити в зависимост от размера на Flow Hive, който имате. Това са уникално проектирани рамки, които революционизират процеса на събиране/екстракция на мед.

Flow Frames направиха иновация в процеса на извличане на мед. Изградиха изкуствена основа от хранителна пластмаса без BPA и BPS, произведена точно в Австралия, върху която пчелите изграждат питата си. Патентованата технология с разделени клетки на Flow използва частично оформена пита, която пчелите завършват. След като се напълни и затвори, завъртете ключа и клетките на пчелната пита се разделят, вертикално създавайки канали за стичане на меда надолу, докато пчелите остават необезпокоявани на повърхността на питата. Когато поставите Flow Key и разделите клетките с мед, гравитацията върши останалата работа и медът просто се влива в коритото, през тръбата и във вашия буркан. Ще разберете кога медът е готов благодарение на уникалния ясен изглед на крайната рамка на Flow Frames и страничен прозорец за наблюдение, който ви позволява да виждате вътре, без да сваляте капака и да притеснявате пчелите. Не се притеснявайте, че пчелите ще бъдат смачкани. Проектирано е така, че пчелите да не се нараняват, когато механизмът е активиран, с малки пролуки те могат безопасно да висят, докато медът изтича.

Hasta La Ideas » Blog Archive The world's most innovative beehive makes beekeeping efficient, reduces waste & gets honey on tap! - Hasta La Ideas

Дори ако пчелата е в питата, когато тя е отворена, те могат да се скрият от опасност, докато питата се възстанови, като по този начин ги предпазва допълнително, докато вади меда. Това е различно от традиционния метод на прибиране на реколтата, при който пчеларят премахва рамката, изстъргва меда и по този начин унищожава, безпокои и обезпокоява част от пчелната популация в кошера. С Flow Hive пчелите просто запечатват отново питата с восъка си и отново напълват питата с мед, след като се изпразни. Това не е затворена система, която прави всичко вместо вас, все още трябва да се свърши някаква добра стара пчеларска работа, но благодарение на по-лесния процес на прибиране на реколтата, упоритата работа е намалена, за да даде възможност на ентусиастите да научат нови знания и умения и се наслаждавайте на процеса. Когато моделът Classic със 7 рамки е пълен, можете да съберете до повече от 20 кг мед!

Можете да ядете това у дома, да споделите с приятели и семейството си или дори да го продадете на местни панаири и събития, за да генерирате известен доход, който да помогне с разходите. Освен че е по-нежна към пчелите, простотата и сдържаната природа на системата Flow Hive означава, че тя може да бъде поставена в задните дворове, градини, на покриви, балкони и на практика всяко открито пространство с достатъчно място за кошера. Освен това потребителите на системата научават нови умения в грижата за пчелите, за това какво правят и как работят. Flow направи акта да станете пчелар по-лесен от всякога благодарение на техните кошери и оборудване, цените на които започват от 737  долара за „Начален пакет“, който ще ви насочи по пътя. Основният модел, Flow Hive Classic, се предлага с 6 или 7 рамки и всички предпазни средства, от които се нуждаете.