продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

XPremium сгъваем товарен ebike със 160 км обхват

Базираната във Финикс компания за електрическа мобилност Lectric пусна своя първи електрически велосипед със средно задвижване, сгъваем товарна рамка, който е „най-добрият опит за замяна на автомобил при придвижване“ на компанията и се предлага с двойни батерии за повече от 160 км обхват на едно зареждане.  XPremium е със средно задвижване се оформя с мотор от 500-W  с 800 вата пикова мощност и разполага със сензор за динамичен въртящ момент, който измерва колко бързо и силно въртите педалите, за да увеличите мощността на двигателя.  за по-отзивчиво педално подпомагане до максимална скорост от 45 км/ч.

Lectric е включил и дросел за газта за до 32 км/ч в изцяло електрически режим за безпроблемно каране и има 7-степенна механична предавка за гъвкавост при возене. Двойната настройка на литиево-йонната батерия 48-V/10,4-Ah на електровелосипеда черпи енергия от двете батерии едновременно, а не от едната след другата, което увеличава максимално обхвата и мощността. Системата с двойна батерия осигурява комбиниран капацитет от почти 1000 wh. Това означава над 160 км каране на едно зареждане, въпреки че този обхват е с най-ниската от петте настройки за педално подпомагане.

Батерията осигурява до 80 км само в електрически режим. LCD дисплей с подсветка показва скоростта, разстоянието, състоянието на батерията и нивото на педално подпомагане. Има предно окачване с 80 мм ход, 20-инчовите колела са обвити в 10 см  CST дебели гуми, а спирачната мощност идва благодарение на хидравличните дискови спирачки със 160-милиметрови ротори. Lectric е включил вградено предно и задно осветление, като задният фар се удвоява като спирачна светлина, задействана с лост, а компонентите са оценени като водо и прахоустойчиви по стандартите IP65.

Товарният ebike се предлага с инсталиран заден багажник, но може да бъде опция с малки и големи кошници и преден багажник. Общата товароносимост е 150 кг. Като теглото на самият електровелосипед е 34 кг. XPremium доставя мощност по-интуитивно на ездача, позволявайки на мотора да се справя с хълмове и по-трудни терени. Карайте по-далеч и по-удобно от всякога. Lectric има цена за предварителна поръчка от 1799 долара в черно или бяло. Очаква се доставката да започне от юни.