продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

проектори

Hachi Infinite M1 Pro интерактивен проектор

Още през 2018 г. китайският Puppy Robot пусна puppy cube в платформата Indiegogo. Следващото поколение интелигентен проектор на компанията беше представено на CES 2020, а версия с по-високи спецификации, пусната в края на миналата година, наречена Hachi Infinite M1 Pro. Той се открояваше от останалата тълпа от ултракъсофокусни DLP проектори, с това че има вграден компютър, базиран на Android, и като предлага  интерактивен начин за взаимодействие с него, както бихте направили със смартфон или таблет. Камерите за проследяване позволиха изображение, хвърлено върху плоска хоризонтална повърхност, като например бюро или дори под, да служи като сензорен интерфейс. Hachi Infinite M1 Pro, който може да служи като нещо като аудиовизуален център на едно гише за работа, игра и учене – може да хоства презентации за бизнес срещи, да позволява видео чатове със семейството или колегите (полезно за тези, които работят от вкъщи), помагат на децата да учат, предлагат забавления на голям екран и др.

Hachi Infinite M1: The Portable Smart Touchscreen Projector

Оптичният двигател на устройството може да управлява 720p разделителна способност, която е използваема, и извежда до 600 ANSI лумена – това е със 100 повече от стандартния Infinite M1 и два пъти повече от оригиналният Puppy Robot. Това направи използването на M1 Pro върху повърхности като зърнеста дървесина малко по-лесно, но матовата повърхност с обикновен цвят се оказа най-добра. Плъзгането, докосването и писането върху плота на масата или стената, ако устройството е включено отблизо може да звучи малко странно, но благодарение на повсеместното разпространение на смартфони и таблети не изглеждаше като твърде чужда концепция.  Сензорите на M1 Pro бяха достатъчно точни и отзивчиви, за да направят управлението с докосване точно и доста естествено. Но трябва да имате предвид сенките, особено по време на мултитъч операция.

Review: Hachi Infinite M1 Pro interactive ultra-short-throw projector | Short throw projector, Projector, Interactive projector

Спецификации разкриват проекционно съотношение от 0,39:1 което позволява изображението с 23 диагонални инча да се използва за взаимодействие с докосване. Може да получите до 100 диагонални инча за гледане на съдържание на стена (където докосването вече не е възможно). Въпреки това Puppy препоръчва максимално гледане на екран от 40 инча. Има автоматичен фокус (с ръчно отмяна, ако е необходимо) и автоматична корекция на трапецовидното изкривяване, като и двете работят добре. Puppy е включил и 8-MP модул за камера и двупосочни микрофони в горната част, които позволяват видео чатове, когато M1 Pro е положен на гърба си. Вътре M1 Pro има процесор Qualcomm Snapdragon SDA 670 с многоядрен AI двигател, поддържан от 6 GB RAM и 128 GB вградено съхранение. Стандартният модел M1 идва с 4 GB RAM и 64 GB памет.

Hachi Infinite by Song Tang, VP of Technology and Lead of AIoT, Beijing Puppy Robotics Co., Ltd. | International Design Awards™ Winners

Вградени са Bluetooth 5.0 и 802.11ac Wi-Fi и има поддръжка за Airplay, DNLA, Miracast и собствения Hachi Cast на компанията за поточно съдържание и безжично дублиране на дисплеи на смартфони. При максимална яркост и използване на звука на пълна сила от време на време се получава около час и половина смесено използване, преди батерията от 5000 mAh да достигне 15 процента и да се появи предупреждение за ниска мощност. Вграденият AI контролира компютърното зрение, разпознаване на глас с обработка на естествен език, разпознаване на изображения, разпознаване на жестове и други. Hachi Infinite M1 Pro се продава за 1199 щатски долара докато стандартният модел M1 се предлага на цена от 999 долара.