продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

флора

Multo вашата собствена кухненска ферма

Нямате нужда от тераса или покрив. Стига да имате желание да отглеждате растения на закрито. Multo се вписва идеално във вашия дом, голям или малък, и е напълно регулируем според вашите нужди и употреба. Всеки да може да осинови Multo у дома, независимо от размера на дома му. Ето защо са създадени 4 версии на Multo, от най-малката до най-голямата! Multo се появява като мебел с ефирен и уютен стил със своите меки вечни форми и естествени материали, която показва растенията върху осветен пиедестал. Със своя скандинавски дизайн, светли подпори от букова дървесина и меките си извивки, Multo е елегантен и изчистен обект, който се вписва идеално във вашия интериор. Светлината му е проектирана да бъде мека, топла и не ослепителна.  Лампата на Multo се включва сутрин и се изключва вечер автоматично: няма какво да се прави! Той е свързан чрез Bluetooth към приложението, така че всичките му настройки могат да се правят с вашия телефон (време на включване, изключване, интензитет на светлината.

Що се отнася до помпата, тя се управлява от системата и се задейства 8 пъти за 24 часа и всеки път само за няколко минути. Водната помпа е напълно безшумна. Multo може да изглежда просто, но това е резултат от 6 години изследвания и разработки и стотици експерименти, проведени в Парижка лаборатория от екип от инженери, продуктови дизайнери, агрономи и ботаници!  Налице е нова хидропонна технология. Multo е първата лична вертикална ферма, която интегрира технология на приливи и отливи. По-конкретно, подобно на прилива в океана, нивото на водата ще се повишава и спада на редовни интервали благодарение на потопена помпа, която се активира автоматично. Това движение създава непрекъсната циркулация около корените. Хранителните вещества и кислородът ще се обновяват с всеки цикъл. Редуващите се цикли (потопена фаза и суха фаза) ще позволят доброто развитие на корените. Сухата фаза позволява много добра усвояване на кислород от корените, което става възможно, когато басейнът с растения се изпразни от водата си.

Наличието на помпата предотвратява застоя на водата и по този начин  осигурява отлична циркулация на хранителния разтвор. С Multo корените на растението са в страхотна форма, което прави растенията супер щастливи и продуктивни! Ако при традиционното отглеждане на основата на почвата растенията се хранят директно в почвата благодарение на хранителните вещества и минерали, които естествено присъстват в почвата, това не е така за хидропониката. Ето защо е избран разтвор от течни хранителни вещества, който се разрежда перфектно във вода и ще бъде разпределен по оптимален начин в целия резервоар, за да захрани всички растения чрез корените. Течните хранителни вещества на Multo осигуряват елементи, които могат да бъдат директно усвоени от корените: чисти минерални соли като желязо, манган и фосфор. Резултатът: добив, невиждан досега в система за отглеждане на закрито!

Без повече ограничения, можете да отглеждате повече от 80 вида растения! С Multo, освен пресни билки и салати, кажете здравей на сочни зеленчуци (фасул, тиквички, чушки, листни зеленчуци, кореноплодни зеленчуци и микрозелени!  Отглеждаите растенията си направо във вашата кухня или хол! Спестявааите вода 90% по-малко загуби на вода, отколкото в традиционното земеделие. Можете да започнете с 1 ниво Multo и лесно да надстроите до 2 или 3 нива, без да се налага да сменяте всичко. Можете да закупите системата за отглеждане на растения от Кickstarter на цена от 249 евро с 38% отстъпка от прогнозната цена на дребно която ще е 399 евро.