продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

архитектура

ESCAPE N1 елегантен малък дом с модерен дизайн

Възможностите на малките домове са безкрайни. Изглежда, че всяко оформление, всяка фасада, всяка естетика е правена преди. Въпреки това, малкият домашен архетип насърчава дизайнерите и архитектите да тестват собствения си творчески потенциал. Вдъхновена от модернистичната архитектура на Ричард Неутра, Кели Дейвис от SALA Architects проектира резиденция с обща площ от 46 квадратни метра, която се определя от стъклената фасада с дължина 9 метра.

Компанията за строителство на малки къщи ESCAPE построи сглобяемата малка къща, наречена N1, в опит да проектира първата си сграда от средата на века. Облицована с метал и стъкло, прозрачната фасада на N1 има за цел да доближи жителите до околната среда на открито. Докато обвиващата се стъклена фасада доставя на дома атмосфера на елегантност, основната й цел е да разруши бариерата между вътрешните и външните пространства, като същевременно предоставя на дома практични решения за естествените метеорологични условия.

Сивият метална облицовка на дома и бялото покритие от полиетилен са „много здрави и силно отразяващи, така че предотвратяват натрупването на топлина“, както обяснява основателят на ESCAPE Дан Доброволски. Вътре домът поддържа оформление на отворен под, което е завършено с ярка кленова дървена ламперия за топъл контраст с отразяващата външност на дома.

Стилът на Escape N1 е от средата на века, но с модерни нотки . Получавате гласово активирани светлини и контрол на температурата, звънец на вратата и модерни мебели с първокласно качество. От пода до стените, строителите на ESCAPE обвиха дома в топли кленови тонове, за да предизвикат вдъхновен от скандинавски стил дизайн.

Стъклените прозорци от пода до тавана също събират басейни от естествена слънчева светлина, които помагат за допълнително озаряване на вътрешните стени на дома. Скритите отделения за съхранение и безпроблемните преходи на вратите, като вградени шкафове и плъзгащи се дървени врати, помагат да се запази усещането за отвореност на дома.

Напълно заредената кухня се предлага с маса за хранене за четирима. Вляво от кухнята има скрит шкаф със сушилня и пералня (отделно, отново) Кухнята е комбинирана с трапезарията, която се намира точно до всекидневната, където обитателите могат да се насладят на разтегателен диван, масичка за кафе и голям телевизор. Основната спалня може да се намери точно отвъд всекидневната зад плъзгащи се кленови врати, а втора спалня се съхранява близо до входната врата на дома и зоната за пране.

Втората баня е самостоятелна към спалнята, разположена в противоположния край. Както можете да видите, това е оформлението, което бихте намерили в действителна жилищна единица от неподвижния вид – и дори там ще бъдете трудно да намерите втора баня. Въз основа само на размера, вероятно елегантната къща бъде на цена, подобна на най-скъпите единици от Escape, някои от които могат да достигнат до $90 000 в зависимост от опциите.