продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електромобили

Able NXT компактен модулен електрически товарен камион

Когато става въпрос за превоз на товари в градовете, компактните акумулаторни електрически камиони стават все по-популярен избор. Tropos Motors проектира, изгражда и предлага на пазара най-добрите в своя клас, напълно електрически, компактни превозни средства  Един от най-новите, Able NXT на компанията, разполага с гъвкава модулна система за товарене. Обявен като модулен NXT, той се състои от компоненти, които се произвеждат в страните от ЕС от немската компания Sevic Systems и се сглобяват в САЩ. Самата Tropos Motors е базирана в Калифорния.

Електрическо задвижване на Able NXT  се отличава с изключително висока ефективност, като може да измине над 8 км на киловат енергия. Автомобилът се предлага с множество батерии и с различни опции за зареждане. Ако е оборудван с 33-kWh литиева батерия с максимален капацитет, според съобщенията има обхват до 305 км – пълно зареждане отнема от два до четири часа. Задвижването на NXT е двигател с 20 к.с., който осигурява 130 Nm въртящ момент. Товарният автомобил има максимална скорост от 88 км/ч и е в състояние да превозва полезен товар до 676 кг по павирани пътища – може също така да тегли до 275 кг във вид на ремарке. Товарът се превозва чрез системата Easy-Swap на Tropos, в която се монтират и премахват при необходимост различни модули на задното легло.

Tropos Motors Electric Vehicles

Във зависимост от товара и предназначението, тези модули включват версия Pickup – който е много подобен с каросерия с отвореното легло. Trades, който включва функции като багажник за дървен материал и ремъци за закрепване; плюс Cargo, който предлага затворено товарно отделение с оборудвани с уплътнения задни и странични врати. Твърди се, че един модул може да бъде заменен с друг в рамките на 60 секунди, като се използва мотокар и прости ръчни инструменти. Лесният за управление Able NXT също може да се похвали с интериор, проектиран да гарантира максимална ефективност, комфорт и пълна свързаност.

Tropos Technologies Inc

Някои от другите характеристики на автомобила включват цифров цветен дисплей на таблото; камера за задно виждане; информационно-развлекателна система с GPS с възможност за свързване със смартфон; плюс системи за отопление и климатизация. Ценообразуването ще започне в диапазона от 30 000 щатски долара, като доставките се очаква да започнат през четвъртото тримесечие на тази година. Потенциалните купувачи се съветват да резервират Able NXT чрез уеб сайта на компанията.