продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

техника

Smartflower система от слънчеви панели с формата на цвете

Smartflower е първият в света комплект за слънчеви панели всичко в едно. Насладете се на енергията на слънцето. Денонощно, почти независимо от мрежата. Тези слънчеви панели, създадени във формата на слънчогледи, осигуряват не само решение за възобновяема енергия, но имат своя скулптурна елегантност. Когато неговата система за непрекъснато наблюдение усети силен вятър, панелите му автоматично се затварят и се почистват след буря. Smartflower, според марката, ще бъде в безопасност и в случай на пожар. Чиста слънчева енергия, когато имате нужда от нея – досега това беше просто мечта. Сега сте по-близо от всякога до реализирането на тази мечта, защото smartflower не само може много ефективно да превърне слънчевата енергия в електричество но може и да я съхранява и в достатъчни количества. Напълно интегрирана в иновативна система за слънчеви панели „всичко в едно“, която работи на принципа „plug-and-play“ като всеки нормален домакински уред.

Номиналният капацитет на слънчевата система е 2,3 kWh съхранение на енергия или напълно независимо като версия извън мрежата с капацитет за съхранение от 4,6 kWh. Интелигентната функция за проследяване на PV модулите гарантира, че smartflower използва най-ефективно слънчевата енергия по всяко време на деня и годината, докато батерията се зарежда непрекъснато. Изходната мощност чрез двуосно проследяване на слънцето е 3400 – 6200 kWh. Така че можете дори да се насладите на облачни дни с ярка усмивка на лицето си. Графиката показва, че smartflower генерира значително повече енергия, отколкото се използва през деня. Този излишък на енергия се съхранява и така е наличен за покриване на пикове в потреблението, периоди на лошо време например.  С вашия личен достъп до системата за наблюдение можете да следите текущите си данни за производство, съхранение и потребление по всяко време.

Intersolar North America: SmartFlower unfurls its dual-axis tracker – pv magazine International

Smartflower също ви позволява да направите редица различни персонализирани настройки. В слънчеви дни smartflower POP+ ви захранва директно и същевременно зарежда батериите. При пикове на потреблението, например в обед, енергията се доставя от батерията, за да покрие автоматично високата нужда от енергия. До вечерта акумулаторът на енергия се зарежда достатъчно, за да издържи нощните и сутрешните часове без слънце. Ако захранването от батерията се изтощи и все още има достатъчно слънчева енергия, която се взема от мрежата автоматично, така че захранването ви е гарантирано по всяко време. Smartflower е способен да генерира по-голямата част от вашите енергийни нужди директно и започва сравнително рано да зарежда акумулатора на енергия. Когато батериите са заредени напълно и генерираната енергия се изразходва само частично, системата започва да подава излишната мощност към мрежата.

От опцията на менюто „Батерия“ имате постоянен достъп до нивото на зареждане на акумулатора. Тук можете бързо и удобно да прочетете нивото на оставащата мощност в батерията и колко е на разположение за вас. Това е отличен инструмент за оптимизиране на вашето лично управление на енергията. Например, ако планирате енергоемки дейности, като включване на съдомиялна машина, можете да покриете енергийните си нужди перфектно с помощта на smartflower POP+, така че да сте независими от мрежата, както никога досега. Цената на SmartFlower е 16 900 долара за единична броика, но за цялостна система с включени батерии системата струва 22 000 долара.