продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

архитектура

Tini модулни малки къщи с елегантен открит интериор

Тъй като по-голямата част от интериора си е видима за минувачите, тази малка къща без теглене не е най-подходяща за оживени райони или за тези, които ценят уединението преди всичко, но позволява на собствениците си да се чувстват потопени в природата в техния селски парцел. Сглобяемото жилище също се предлага с редица опции, включително неговото оформление и с пълна функционалност извън мрежата. Tini M е проектиран от испанската фирма за малки къщи Tini която се намира в Мадрид.

В допълнение към цялото това стъкло което създава усещане за сливане с откритото пространство и може да се отваря на няколко места, малкият дом е обвит в стомана Corten, което му придава отличителен ръждясал вид и ще продължи да бъде такава с течение на времето. Интериорът е с площ от 34 кв.м, всичко на един етаж, и поддържа нещата прости с отворено вътрешно оформление, което подчертава относително малкото налично пространство.

Декорът му е модерен, с таван и стени от бреза, дъбов под и очевидно е изпълнен с естествена светлина. Голяма част от наличното подово пространство е заето от спалня с двойно легло и дневна зона, която е подходяща за диван, но е на снимката само с масичка за кафе и печка на дърва. В близост е кухненски бокс, който включва индукционна печка и абсорбатор, плюс мивка, вграден хладилник и шкафове.

Междувременно банята е частта от малката къща, която по подходящ начин не се вижда отвън. Тя включва душ, тоалетна и мивка. Както често се случва с тези сглобяеми жилища, има много опции, налични за Tini M. Вътрешните и външни облицовки могат да бъдат конфигурирани, както и оформлението и прозорците.

Обърнато е специално внимание на изолацията с 14 см дебелина на уплатненията  на покриви и фасади правят конструкциите много по-изолирани от всеки дом. Изолациите с различна плътност (XPS, отразяваща изолация и рециклиран памук) се комбинират за постигане на по-добри топлинни характеристики. В допълнение, вътрешните покрития от дърво помагат за подобряване на топлинното поведение.

Налице са 3 киловата фотоволтаична инсталация със слънчев панел с капацитет 340w, плюс компактна батерия за акумулиране, както и 1000 литра резервоар за вода и септична яма с вместимост от 2000 литра. Освен това, той може да бъде оборудван да служи като офис вместо дом – или, благодарение на модулния си дизайн, две конструкции от типа  Tini S или M могат дори да бъдат съединени заедно, за да създадете по-големи пространства. Всъщност много от клиентите вече са го направили.

https://tinyhome.es/wp-content/uploads/2022/04/1.jpg

Можете да добавяте модули в зависимост от пространството, от което се нуждаете. Цената на базовият модел Tini S с площ  23,5 кв/м започва от 44 600 евро, въпреки че това ще нарасне значително в зависимост от опциите и разходите за доставка. Докато разширеният Tini M с 34 кв/м площ струва 51 900 евро. Доставя се в цяла Западна Европа и Съединените щати и отнема 60 дни за производство.