продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

дронове

DJI Mini 3 Pro перфектен баланс между технология и функция

Линията мини дронове на DJI отдавна успява да постигне перфектния баланс между технология и тегло, интегрирайки множество автономни интелигентни решения, като същевременно поддържа цялата конструкция под 250 грама.  DJI Mini 3 Pro продължава традицията, на компактните дронове, като същевременно наследява още по-интелигентни функции от много по-големите 4K квадрокоптери на марката. Той има актуализиран външен вид в сравнение с предишните поколения, с по-големи витла и по-аеродинамичен наклон на тялото, въпреки че запазва същите компактни размери, сгъваеми рамена събрани в 249-грама тегло, което отдавна е основната привлекателност. Това означава, че все още е много удобно да го носите, което ви позволява да пътувате с компактен дрон, който може да предостави функции от най-висок клас, които обикновено очаквате от много по-големи модели.

DJI Mini 3 Pro е надграден с по-голям CMOS сензор и обектив с 82,1-градусово зрително поле, който може да заснема 4K видео при 60 кадъра в секунда и да заснема снимки при 48MP. Той предлага 4K HDR запис, въпреки че това намалява максималната скорост на кадрите до 30 кадъра в секунда, но вие получавате опцията за по-завладяващи цветове на HDR, ако имате нужда от нея. Камерата е сдвоена с преработен триосен стабилизатор, който запазва същите стабилизиращи възможности като предшествениците си, като същевременно може да се върти на цели 90 градуса, което ви позволява да заснемате кадри в портретна ориентация, която е идеална за социални медии. Той запазва същите възможности за безопасност и автономно снимане като своя предшественик, така че пилотирането на дрона трябва да остане също толкова лесно. Всъщност би трябвало да е по-лесно, тъй като вече е оборудван със сензори за напред, назад и надолу, които му позволяват да открива препятствия в три посоки.

Ориентацията му позволява не просто да идентифицира потенциални пречки по пътя си, но и автоматично да лети наоколо използвайки разширената система за помощ на пилота на устроиството. Същите тези сензори ще му позволят да проследява обект и да го държат центриран в кадъра, което го прави като цяло по-интелигентен четворка за въздушна фотография. DJI Mini 3 Pro също така увеличава времето за полет от 31 минути на 34 минути, което ви позволява да останете във въздуха, заснемайки кадри по-дълго между зарежданията. Този път те предлагат и допълнителна по-голяма батерия, която може да удължи времето за полет до 47 минути. Той също така увеличава оперативния обхват до 7,5 мили, така че този път можете да летите с дрона по-далеч.

Макар че технически не е част от Mini 3, другото голямо надграждане, което DJI предлага, е DJI RC, ново дистанционно управление, което разполага с вграден 5,5-инчов сензорен екран. Точно така, няма нужда да монтирате телефона си към контролера, тъй като сензорният екран работи със същото приложение DJI Fly, което използвате на телефона си, което ви позволява да избирате режими на снимане, да планирате маршрути на полета и да контролирате почти всеки аспект на дрона. Естествено, той е проектиран да работи с Mini 3 от кутията, така че вероятно ще искате да вземете такъв, ако планирате да вземете дрона. DJI Mini 3 Pro е наличен сега, на цена от 829 евро самостоятелно и 999 евро в комплект с новия DJI RC.