продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

под вода

UWEP платформата за развлечения под вода

Холандската компания за подводници U-Boat Worx обяви огромно ново място за подводни забавления. Подводница за до 120 гости плюс пълен екипаж и кетъринг персонал. С колосалните 150 кв/м  реконфигурируема подова площ, „Платформата за развлечения под водата, или UWEP, е замислена като подходящо пространство за забавление, което може да бъде настроено като подводен ресторант с 64 места, казино, място за сватба, заседателна зала или каквото друго искате. Всъщност това може да е най -просторният дизайн на подводница, който някога сме виждали. Масивна дължина от 35,1 м, ширина 7,7 м и височина 7 м, налице са 14 огромни акрилни прозорци с диаметър 4,5 м, които позволяват на гостите да гледат директно в очарователния подводен свят. 

Отвън екстериорът е украсен с високо интензивно осветление, за да даде на всички ясна представа какво се случва наоколо. Този подводен съд е толкова огромен, че секциите отпред и отзад са разделени на две нива – горната е подобна на сцена зона за допълнителни места за сядане, а долните секции крият пилотското отделение отпред и кухня за хранене както и пет бани в задната част. Ако местата за сядане на пода не са достатъчно изискани, то барът ще ви впечатли, той може да бъде конфигуриран с VIP салон отгоре, за да можете да получите ексклузивното отношение, с което сте свикнали. Стоманеният корпус под налягане на UWEP  позволява да се спуснато надолу до 200 м под повърхността, което не е голяма дълбочина но е повече от достатъчно дълбока, за да се почувствате необикновено сред подводния пеизаж. 

Подводницата е изцяло електрическо превозно средство, с четири хоризонтални тласкащи устройства с мощност 80 kW (107 к.с.) и четири вертикални двигатели с мощност 40 kW (54 к.с.) за подпомагане на системите за баласт и плаваемост. Максималната скорост е много спокойна 3 възела (5,6 км/ч) на повърхността и 2,5 възела (4,6 км/ч) под вода, така че не бихме препоръчали да го използвате като превозно средство за бягство. Интересното е, че U-Boat Worx се предлага с оловно-киселинни батерии с голям капацитет за да подсигурят 1,2-мегаватчаса подов батериен пакет. Това е достатъчна мощност, казва компанията, за пътувания с продължителност до 18 часа или няколко по-кратки между зарежданията – и отделна аварийна батерия ще поддържа критичните системи онлайн в продължение на 96 часа, ако нещата се превърнат в извънредна ситуация.

Големият размер на този съд би трябвало да го направи една от най-малко клаустрофобичните подводници, строени някога – ако приемем, разбира се, че ще бъде построена. Освен това е проектиран с огромна палуба отгоре, която може да се използва при изплуване, въпреки че има големи прозорци, осеяни по протежение на покрива. Това наистина е доста завладяващо превозно средство и може да си помислите колко би струвало наемането като място за събития, да не говорим какво U-Boat Worx ще сложи като цена за купувачите. Ако джобовете ви са по-плитки, компанията ще продава и по-къси версии от 27,1 м с две трети от площта на пода, за до 80 гости плюс екипаж и персонал.