продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

архитектура

Lewisham Scenic Drive с естетика и компактен луксозен жовот

Кацнала на страната на хълм в морския град Луишам, на 40 минути път с кола от столицата Хобарт, е нова малка къща, която привлича много внимание. С богатството от висок клас дизайн и подбрани материали доставят топлина, а философията отвън навътре внася суровата красота на морския пейзаж на Тасмания в палитрата. Преди дори да влезете в тази къща, ще се влюбите в нейното местоположение.

LEWISHAM POD HOUSE - Rhiannon Slatter | Pod house, Grand designs australia, Small house movement

Lewisham Scenic Drive отговаря на името си, с невероятна гледка към Южния океан с бели пясъчни плажове. Пространството е малко, но има сериозно въздействие. Доказвайки, че добре проектираните малки къщи могат да осигурят всичко необходимо за луксозен живот, проектираният от архитект дом е пример за иновативно мислене.

Tiny house in Tasmania which was featured on Grand Designs Australia : TinyHouses | Pod house, Grand designs australia, Grand designs

Този малък но стилен дом от 40 квадратни метра е компактен, но описван най-често като „любовно писмо до Тасмания“. Това означава, че можете да се потопите в поръчана външна вана, направена от дървен материал, добит от дълбините на езерото Пиеман че вашата окачена камина е ръчно изработена от занаятчийски ковач. Също така, че вашият леген е направен с любов от признат керамик.

LEWISHAM POD HOUSE - Rhiannon Slatter | Pod house, Grand designs australia, Small house design

Всичко в този компактен дом шепне за най-добрите материали и занаятчии на острова. Стъклото от пода до тавана е проектирано да привлича зашеметяваща гледка. Няма да намерите телевизор в къщата. Вместо това фокусната точка е направена по поръчка висяща камина, изкована от стомана и постоянно променящият се пейзаж. За да се възползвате от естествения театър навън, изработен по поръчка диван и кожено канапе изработен от Simon Ancher Studio.

120 Tiny house ideas | remodeled campers, camper living, camper makeover

Гледките към дюните, залива Фредерик Хенри и Южния океан отвъд него се съперничат само от връх Уелингтън на запад. Модерният кухненски кът разполага с най-новите уреди и дизайнерски плот. Климатик/термопомпа с обратен цикъл затопля пространството за няколко минути. Персонализирано огнище на задната палуба е чудесно за събиране на дълги, меки вечери. Всяко парче е проектирано да работи заедно в пространството, така че тасманийски дъб е представен навсякъде. А мебелите трябваше да допринесат за функционалността на дома.

Животът в морското село Луишам е като крачка назад във времето. Съседите си говоряд, нюансите на пейзажа се променят с движещи се облаци и разходките по плажа са на прага. Само 30 до 40 минути пътуване до работното място и вие сте в сърцето  на Хобарт. Луишам е дом на сплотена общност, страхотна местна таверна, универсален магазин за провизии и лесно 10-минутно пътуване до Sorell с неговите супермаркети, заведения за хранене и други.

Има достатъчно място за две превозни средства под капсулата, където също ще намерите велосипед и двоен каяк за вашето удоволствие от проучването. „Ако имате склонност към стил, любов към Тасмания и харесвате идеята да „живеете малко“ с нежен отпечатък, този чисто нов дом ви очаква.”Къщата се предлага и напълно обзаведена. Можете да наемете красивата малка къща като това ще ви коства по 300 австралийски долара на ден или около 212 щатски долара.