продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

къмпинг

Lagom покривна конструкция за джип с твърда обвивка

Може би сте чували за стъклена къща на хълм но какво ще кажете за стъклена къща на колела? Това доставя сухопътният строител от Колорадо Rossmönster в най-новия си малък джип кемпер. Сгъваемият корпус на серията Lagom ви дава пълен достъп до леглото на вашия джип или пикап и пространството над него. А подслонът му за четири сезона обещава гледка от пода до тавана. Компанията е проектирала покривна конструкция за джип с твърда обвивка и две големи прозоречни стъкла в двата края. Системата за сгъване на корпуса с твърди стени се сгъва надолу при шофиране, след което бързо се разгъва, след като е неподвижна. Дизайнът позволява пълен достъп до леглото на джипа, като същевременно добавя просторна всекидневна отгоре.

Нещо повече, панелите на прозорците лесно се отварят и затварят, за да можете да се доближите още повече до природата, а има и екрани, когато имате нужда от уединение. Твърдият дизайн на Lagom с алуминиеви компоненти му помага да се сгъва до нисък профил. Той е насочен към продуктов сегмент, който предишните проекти на Rossmönster са пропуснали: джипове и пикапи. Серията Lagom има за цел да запълни празнината. Неговите три модела са по-компактни, изчистени като дизаин и много по-евтини от останалата гама кемпери и микробуси на марката. Според Rossmönster, Lagom е шведско понятие, което означава „точното количество“. По този начин характеристиките на едноименния джип или  кемпер са стегнати и семпли. Базовият модел се предлага с матрак в пълен размер, капаци за прозорци и тапицирани стенни панели.

Похарчете повече и ще получите малко по-изискания Base Plus. Той добавя димируеми LED светлини за сенник, вентилатор от MaxxAir, захранваща система Yeti 1500 Goal Zero с AC и DC щепсели и соларна система с капацитет до 200 вата. Можете да добавите Expedition пакет към Base или Base Plus. С него получавате стълба, персонализирани панели Molle, за да останете организирани, релси на покрива за съхранение и LED светлинна лента. Серията Rossmönster Lagom може да ви помогне да забравите притесненията си по отношение на търсене на място за багажа си и да ви улесни при търсенето на подслон. Според Rossmönster можете дори да демонтирате стъклото или пода, за да получите още повече свеж въздух или товарно пространство.

rv | GIZMODO.cz

Серията Lagom е особено вълнуваща заради функционалността която предоставя. Lagom не само е интересна приключенска платформа, но все още е с възможноста за ежедневно шофиране с пълна използваемост на леглото на пикапа или джипа с отворена задна част. Базовият модел е на цена от 14 000 долара. Добавете 3000 долара и могат да се получите повече  екстри с по-изискания модел Base Plus. Докато експедиционният пакет ще ви струва с 4000 долара повече. Текущата съвместимост включва някои модели като Toyota Tacoma, Ford F150 и Jeep Gladiators.