продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

архитектура

Pétrichor традиционна стилна малка къща

Много от малките къщи, които често срещаме, всъщност са доста големи и имат модерен и минималистичен дизайн, но Pétrichor, от френския  производител Baluchon, се връща към корените на движението за малък живот с теглещ дом, който включва традиционен стил на малка къща и се отличава с компактен и непретенциозно вътрешно оформление за до двама души.

Минимализъм, традиционализъм и модерност могат да обобщят Pétrichor. Той има обща дължина от само 6 м, което е почти точно за френска малка къща, като се имат предвид строгите закони за теглене на страната, но много по-малко от много модели, които виждаме в Северна Америка които понякога надвишават 12 метра.

Tiny House : l'entreprise Baluchon dévoile sa dernière maison sur roues, la Pétrichor - NeozOne

Малката къща на Baluchon е завършена в кедър, с алуминиеви детайли и се основава на ремарке с две оси. Той получава мощност от стандартно свързване в стил RV. Посетителите влизат в дома във всекидневната, която изглежда изпълнена с дневна светлина благодарение на щедрото остъкляване и съдържа вграден диван за съхранение, който се удвоява като легло за гости. На стената е монтиран електрически нагревател и лесно ще отоплява цялата малка къща през зимата.

Tiny House : l'entreprise Baluchon dévoile sa dernière maison sur roues, la Pétrichor - NeozOne

В близост е кухнята. Балушон успя да вмъкне малка сгъваема маса за хранене, дъбовата маса може да побере до четирима души за хранене, след като плотът е разпънат, както и мивка, малък хладилник/фризер, фурна и печка с четири горелки, захранвана с пропан. Има и инсталиран шкаф за съхранение. Кухнята се свързва с банята, която изглежда много компактна, с достатъчно място за душ и тоалетна.

До спалнята се стига по стълбище, интегрирано за съхранение, и е почти точно това, което бихте очаквали от този тип малка къща, с типична спалня в стил таванско помещение, която има ограничено пространство над главата, с малка маса и двойно легло. Въпреки това, има голямо място за съхранение, прибрано зад леглото, което се удвоява като нощно шкафче. Освен това Pétrichor съдържа вторично таванско пространство. Това е твърде малко, за да спи възрастен и може би би имало по-добър смисъл ако беше направен малко по- голям, но все пак може да бъде полезен като допълнителен кът за съхранение.

Petrichor Tiny House Looks Like a Traditional Dwelling with Gabled Entry

Има нещо хипнотизиращо в малките домове на Baluchon, с тези шикозни, теглени жилищни структури, излъчващи уют, топлина и привлекателна елегантност. Petrichor, който е специално проектиран за клиент във Франция. Има поетично име и въпреки че е дълъг само 6 м, то е достатъчно да изпитате усещане за уют с този семпъл и изчистен дизайн.

Petrichor tiny house by Baluchon

Pétrichor се намира във Вандея, Западна Франция, и служи като дом на пълен работен ден на своя собственик и домашна котка. Нямаме информация за цената на този точен модел, но домовете на Baluchon започват от 80 000 евро.