продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

архитектура

Microhaus предварително построеният дом на бъдещето

За младите хора качването по имотната стълбица става все по-трудна перспектива, камо ли да намерят неща, в които да инвестират парите, които имат. Именно за да осигури  достъпен имот, който също така представлява разумна инвестиция, Haus.me създаде невероятно и потенциално изгодно решение – Microhaus. Естествено тук идва въпросът дали Microhaus може да е предварително построеният дом на бъдещето.

Тези достъпни, устойчиви и компактни жилищни единици могат лесно да се впишат в съществуващи парцели и могат да бъдат монтирани без да се изискват основи и обикновено дори не се изисква разрешение за строеж. Още по-добре, Microhaus може да се използва и като първи имот, за да помогне на младите инвеститори. Първото нещо за Microhaus, което грабва вниманието ви, е прекрасният му дизайн.

Той разполага с огромни панорамни прозорци, елегантна и модерна форма, висок клас довършителни работи вътре и пълен с всички принадлежности, фитинги и съхранение, от които може да се нуждаете, включително тоалетна, душ, двойно легло, безжично зареждане. Също така предлага с набор от високотехнологични функции, включително моторизирана врата, безконтактен достъп, безконтактни кранове, адаптивни светлини и сензори за качество на въздуха и други.

Равномерните правоъгълни линии означават, че инсталирането на Microhaus е по-лесно от много други дизайни на микродом, тъй като формата пасва на почти всяко пространство, благодарение на липсата на издатини или неправилна форма. Тези домове са енергийно ефективни с ниски експлоатационни разходи. Те са издръжливи и са изработени от екологични материали, които са безопасни за вас и околната среда. Налице са 10 часа резервно захранване, голям резервоар за вода и система за самодиагностика в облака и гласово управление правят всеки един от тях перфектно устойчив.

Когато става въпрос за изграждане на някои микродомове, има досадна задача да са необходими основи и преди дори да направите това, вероятно ще ви трябват разрешителни за строеж. Общата картина е, че не е необходимо разрешение за инсталиране на Microhaus. Нещо повече, цялото нещо може да бъде инсталирано в рамките на около 30 минути, като просто свържете захранването и канализационната тръба към предварително инсталираните конектори в задната част на конструкцията – всичко това се съдържа в този един, безпроблемен, стилен блок.

Най-хубавото на Microhaus е как може да се изплати, като действа като ваканционно или временно жилище за наемане. Ако приемем, че го отдавате под наем като опция за Airbnb за 150 долара на ден, и започнете само с 1 или 2 единици Microhaus върху парцел, който вече притежавате, можете да генерирате 2000 долара или повече всеки месец и да накарате микро домът да се изплати за 30 месеца и това дори включва разходите за поддръжка. Трябва да преместите своя Microhaus? Искате ли да закупите допълнителни единици за различно местоположение?

Всичко е лесно благодарение на всеки Microhaus, който се монтира удобно на гърба на бордовия камион за лесно транспортиране. Всичко може да се транспортира напълно непокътнато, готово за свързване към захранването, водата и управлението на отпадъците, когато пристигнете на дестинацията. В момента Microhaus се предлага в 2 модела: Light и Pro. Microhaus Light започва от 60 000 долара, а Microhaus Pro от 80 000 долара. Pro добавя системи за пречистване на въздух и вода, усъвършенствано гласово управление и повърхности от естествен камък и дърво за интериора, наред с други неща.