продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

самолети

Bombardier Global 8000 с най-бързия и най-дългият полет

Bombardier представи новия си бизнес джет Global 8000, за който компанията твърди, че е най-бързият бизнес самолет с най-дълъг обхват в света, съчетаващ луксозна кабина с максимална скорост от 1152 км/ч и обхват от 14 816 км. Индустрията на частните самолети процъфтява, като продажбите в момента са с 20 процента над нивата преди пандемията и растат до рекордно високи нива.

Global 8000 - L'avion emblématique d'une nouvelle ère | Bombardier

В резултат на това има много стимули за изграждането на нови самолети, които издигат границите по отношение както на производителност, така и на удобства. Пример за това е бизнес джетът Global 8000. Превозвайки до 19 пътника, в зависимост от избраната конфигурация, дизайнът на самолета включва и революционните функции, въведени в самолета Global 7500 , които драстично подобряват комфорта на пътниците.

Dünyanın En Hızlı Iş Jeti: Bombardier Global 8000 | Gundemtube.com

Global 8000 има размах на крилете от 31,7 м и е проектиран да работи от къси писти, отчасти благодарение на своето иновативно крило което е проектирано да осигури максимален контрол и стабилност в широк диапазон от скорости. Мощността се осигурява от чифт двигатели на GE Passport, които развиват тяга от 8582 кг което му придава не само почти свръхзвукова скорост, но и таван на полета от 15 600 м.

Bombardier Global 8000 | Luxury jets, Private jet interior, Private jet

Полетната кабина може да се похвали с набор от усъвършенствана авионика, включително четири големи дисплея, подобрена система за зрение (EVS), система за синтетично зрение (SVS), графично планиране на полет, мулти-сканиращ метеорологичен радар и усъвършенствана базирана на производителност навигация.

Bombardier Global 8000 Cabin #BestofYachting | Private plane interior, Private jet interior, Aircraft interiors

Вътрешното пространство, е разделено на четири индивидуални жилищни зони в пълен размер,които представляват просторни и персонализирани апартаменти, ергономично проектирани, за да увеличат максимално пространството и свободата на движение. Налице е  това, което Bombardier твърди, че има най-ниската надморска височина във вътрешното пространство с налягане, еквивалентно на 884 м, докогато лети на 12 500 м.

See Inside Bombardier's New Global 8000 Private Jet; Bedroom, Shower

Освен това въздухът се обновява само на всеки 90 секунди и преминава през HEPA филтър за по-голяма чистота. Междувременно, осветлението наподобява  дневната светлина в кабината използваики червени и сини светодиоди, програмирани да стимулират или потискат производството на мелатонин от тялото. Наличните удобства в кабината се простират до голяма кухня, основен апартамент с легло в пълен размер, изправен душ, насочена аудио система l’Opéra и наличен 4K монитор,

Тук присъстват и седалки с „нулева гравитация“, интернет Ka-band и частна кабина за екипажа при полети на дълги разстояния. Несъмнено самолетът представлява следващо поколение и комбинация от най-съвременна авионика с изключителна ергономия и естетика за забележителен комфорт и контрол. Bombardier Global 8000 е със цена 78 милиона долара и  ще влезе в експлоатация през 2025 г.