продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

велосипеди

CoreCap велокомпютър от следващо поколение

Почти всеки велокомпютър, което сме виждали, е проектиран да се монтира на кормилото на велосипеда, което ви позволява да видите дисплея с бърз поглед, без да откъсвате поглед от пътя. Работи страхотно. Ако обаче сте от типа, който обича да монтира различни аксесоари на кормилото си, тогава може да стане доста претъпкано. В такъв случай може би ще оцените нещо като CoreCap. Вместо да се монтира на кормилото, той е проектиран да се интегрира в горната част на кормилната тръба на вашия велосипед, така че все още можете да го проверите с бърз поглед, като същевременно освобождавате кормилото си за други цели. Неизползваното пространство в кормилната тръба означава, че може  да се разположи огромна батерия в CoreCap която му позволява да работи до 80 часа между зарежданията. Така че след като го инсталирате на велосипеда си, не е нужно да се притеснявате за презареждане.

The CoreCap Bike Computer Hides Itself in Your Head Tube, Poking Out a Compact Circular Display - Hackster.io

CoreCap е велосипеден компютър с кръгъл 1,3-инчов черно-бял екран, който, честно казано, изглежда като умен часовник за вашия велосипед. Той има разделителна способност 240 на 240 пиксела с оформление на дисплея, което можете да персонализирате с помощта на придружаващото приложение, като устройството може да поддържа пет оформления на екрана наведнъж, към които можете да превключвате в движение с помощта на въртящия се диск за управление. Налице са показатели като скорост, средна скорост, максимална скорост, разстояние на пътуване, общо разстояние, часовник, време на пътуване, общо време, хронометър, относителна надморска височина, максимална надморска височина, текуща надморска височина, навигация завой по завой, известия за смартфон, регистрационни файлове на Strava, навигация Komoot, както и GOOGLE MAPS и GOPRO така също и данни за вашият сърдечен ритъм и темпо ритъм.

First Look: CoreCap Claims 'World's First Integrated Bike Computer' - Pinkbike

Имайте предвид, че докато устройството има вградени сензори за повечето от тези показания, то изисква отделни сензори както за сърдечната честота, така и за ритъма. CoreCap се включва автоматично, когато ви открие на велосипеда, след което записва показателите за каране веднага, докато карате, което го прави много удобен за използване. Той идва с издръжлив и устойчив на атмосферни влияния алуминиев корпус, който, както твърди екипът, трябва да му позволи да издържи на предизвикателствата на офроуд каране при всякакви метеорологични условия. Устройството се предлага с три размера долни болтове за монтаж на вилици с кормилни тръби между 15 см до 30 см.

Според екипировката тази гама трябва да му позволи да пасне на всеки планински велосипед на пазара, без да са необходими специални инструменти или модификации. Просто махнете стандартната гайка на тръбата, вкарайте я, закрепете я с винт и сте готови. Тъй като не изглежда като изискан велокомпютър с изключен екран, той не трябва да привлича внимание, когато го паркирате на публично място, което го прави потенциално безопасен велосипеден компютър, който всъщност можете да оставите на велосипеда. В момента се провежда кампания на Kickstarter за CoreCap. Можете да резервирате единица на цена от 239 евро.