продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

Top 3.0i мощ интелект и максимален обхват

Компанията за електрическа мобилност Delfast обяви по-интелигентна версия на своя високоскоростен и високопроизводителен мотопед с дълъг обхват Топ 3.0 . Новата модификация Top 3.0i вече идва с нов бордов компютър и мобилно приложение за подобрено изживяване при каране. Както при повечето мотопеди на Delfast, Top 3.0i изглежда вдъхновен от мотокросът и както може да очаквате, не е лек – тежи 70 кг. Този вариант предлага два различни режима на мощност за ограниченият двигател от 750 W. С максимална максимална скорост от клас 2 от  32 км/ч за градско каране или с отключен офроуд режим, за да използвате до 5000 вата от максимална мощност на двигателя на задната главина и максимална скорост от 80 км/ч. Ebike се възползва от ремък Gates Carbon Drive за отчитане на въртящия момент за ниска поддръжка и отзивчиво каране.

Top 3.0i може да се похвали с 72V 47Ah литиево-йонна батерия с капацитет от 3200 mAh като обхватът на зареждане е до 320 км, при педално асистиране като пълното презареждане се осъществява за около шест часа. Тук присъства и дросел за изцяло електрически режим който предлага 182 Nm въртящ момент при изкачване на хълм. Налице е комбинация от вилка с окачване  и заден амортисьор, за да помогне за изглаждане на неравностите извън пътя, Top 3.0i се движи с гуми за всички терени като стандарт, а спирачната сила идва от хидравлични дискови спирачки с 203 – мм ротори. Карането след тъмно се осигурява от LED фар за къси/дълги светлини и задна LED спирачна светлина. Новият бордови компютър непрекъснато следи състоянието на мотопеда и изпраща информация за състоянието до облачните сървъри на Delfast през включена 4G връзка, така че техническата поддръжка да може бързо да реши всички проблеми.

Има интегриран GPS модул за навигация и проследяване, присъства имобилайзер за защита от кражба, Bluetooth също е включен, а показателите за каране като скорост, разстояние, състояние на батерията и други се обслужват чрез TFT дисплея в средата на кормилото. Delfast също така представи ново мобилно приложение, което позволява на потребителите да се докосват до информацията за пътуването, да се гмуркат в статистиката за скоростта и потреблението на енергия, да наблюдават бордовите системи и състоянието на батерията, дистанционно да заключват/отключват и активират или деактивират алармата на мотора, да получават push известия, ако паркираният ebike е преместен. Може да намерете Top 3.0i с помощта на функцията Find My Bike и отключете режим Class 2, за да освободите максимална му мощност.

„Top 3.0i е повече от ebike – това е интелигентно устройство“, каза основателят и главен изпълнителен директор на Delfast Даниел Тонкопи. „Нашият нов бордов компютър е мозъкът на велосипеда – „i“ в 3.0i означава интелигентност – предоставя на водачите информация, която води до по-безопасно, по-интелигентно и по-приятно каране.“ Delfast Top 3.0i вече е готов за поръчка в черно или бяло на базова цена от 6 999 долара. Други цветове, странични кутии, различни гуми и други могат да бъдат включени срещу допълнително заплащане.