продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

инструменти

NexTool компактност прецизност и качество

Само един мултиинструмент може да замени цяла кутия с инструменти за различни задачи. И в днешно време компактните инструменти са изключително полезни в редица ситуации. Такъв и и многофункционалният инструмент на NexTool който комбинира ножици, клещи, нож, трион, отвертка и други инструменти, включително дори кремък. Високата прецизност на изпълнение позволява не само да се съберат всички инструменти в едно тяло, но и да се гарантира най-високото им качество за задачата на усукване, рязане или стискане по всяко време и при различни условия. NexTool инвестира повече от 3 милиона долара в създаването на високопрецизна производствена линия, за да може да контролира производството на всеки етап и да гарантира качеството на всяка част. Точността на машините, използвани при производството на NexTool, е невероятните 0,04 мм (За сравнение, точността на конвенционалното металообработващо оборудване е 0,1 мм).

В инструмента е налице е постоянен цвят и висока издръжливост на покритието. За да се предпази от ръжда и да се получи наситен черен цвят, мултиинструментът е оксидиран. Оксидният слой, образуван върху повърхността му, предпазва метала от външни влияния, а също така му придава привлекателен външен вид. Челюстите на многофункционалните клещи са изработени от легирана високо якостна стомана  и закалени до 50 HRC. Те се отличават с висока якост и твърдост, както и устойчивост на абразия и други видове механични натоварвания. Челюстите съчетават функциите на стандартните клещи са чудесни за болтове с диаметър над 4 мм и клещи с дълги носове за работа с метални жици или малки крепежни елементи. Те имат остър режещ ръб и държат здраво различни елементи за работата. Тук присъстват и големи и мощни ножици. За ценителите на практичността.

Много потребители на мултифункционални инструменти трябва да се задоволят само с малки ножици, но мултиинструментът NexTool има място за ножици в пълен размер. Ножиците споделят една дръжка с клещи, движейки се леко и лесно през картон, хартия, плат и въже благодарение на острия режещ ръб. Тук може да видим и сгъваем кремък. Пръчката от фероцерий от едно парче е водоустойчива и не утежнява раницата, което помага за бързото разпалване на огън. За любителите на открито, той ще се превърне в един от най-полезните инструменти. В инструмента естествено има малък, но много остър нож с висока твърдост на острието което помага да се запази остротата на режещия ръб по-дълго, а покритието от неръждаема стомана предпазва от най-тежките условия на работа.

 

Присъства и трион който е закален до твърдост 50 по Рокуел, а дизайнът на острието с два реда режещи зъби подобрява ефективността на рязане и предпазва от залепване на острието. Има също и шлицева отвертка както и кръстосана отвертка и отварачка за бутилки. В сгънато състояние дължината на NexTool е само 11 см. Не заема много място нито в джоба, нито в раницата, а благодарение на удобните изрези всеки инструмент може бързо да се разгърне и да свърши подходящата работа. NexTool е универсален инструмент при изработката на който се прилага най-модерните методи и оборудване за контрол и гарантиране на качеството на всеки компонент. Можете да закупите мулти инструмента на цена от 59 евро.