продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

архитектура

Piccola Casa модерно пространство със съвременен облик

Докато предишната малка къща на френската фирма Baluchon припомня корените на движението за малък живот с традиционен семпъл дом , най-новият й модел върви в обратната посока и приема по-съвременен облик. Тегленото жилище разполага с модерна, осветена жилищна площ и спестяващо пространство оформление, което максимизира ограниченото налично подово пространство.

Piccola Casa (или малката къща) е с дължина 6 м  и е завършена в кедър и черен алуминий. Базира се на ремарке с двойна ос и горната част на малката къща, в която се помещава спалнята, е леко изпъкнала, което помага да се подчертае модерната естетика, към която се стреми Baluchon. Посетителите влизат в дома във всекидневната, която изглежда приятно осветена благодарение на щедрото остъкляване.

Zamunda.info (@ZamundaInfo) / Twitter

В нея има голяма пейка, която може да се използва като допълнително легло. Тази „ниша“ има меко осветление благодарение на LED лента, скрита в тавана. Скрин и две големи чекмеджета осигуряват съхранение в това пространство. 1000W електрически нагревател с термостат ще отоплява малката къща през зимата. Шест стенни рафта, разположени над седалката на пейката, ще служат като библиотека.

Кухнята е наблизо и съдържа малка маса за хранене с табуретка за двама, печка с две горелки, захранвана с пропан, фурна, мивка и хладилник, плюс малко шкафове и рафтове. Междувременно банята е в противоположния край на малката къща спрямо хола и е достъпна от малка плъзгаща се врата.

Банята е доста просторна в тази малка къща. Има суха тоалетна с кофа от неръждаема стомана и отделение за стърготини, както и душ 80х80см, шкаф с мивка и друг с множество рафтове. В тази стая е монтиран и аспиратор за въздух, в допълнение към двупоточната система, разположена в основния обем на къщата.

Има само една спалня в Piccola Casa, до която се стига чрез почти вездесъща характеристика в съвременните малки къщи, интегрирано стълбище за съхранение. Зоната за спане е типична малка таванска спалня в стил къща с нисък таван, която съдържа двойно легло и малко място за съхранение.

Piccola Casa получава мощност от стандартно свързване в стил каравана и служи като основен дом на собственика си в Нормандия, Северна Франция. Нямаме информация за точната му цена, но малките къщи на Baluchon обикновено започват от 80 000 евро.