продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

R22 Everest Edition най-скъпият и ефективен електрически велосипед

Optibike е производител на велосипеди, разположен в Колорадо САЩ, който работи от 15 години. И с гордост се описва като един от най-премиум производителите на електрически велосипеди, които светът някога е виждал, като разполага със разнообразно портфолио от двуколесни. Разбира се, като самопровъзгласилата се за Ferrari в индустрията за електрически велосипеди, продуктите на Optibike са доста скъпи, като серията Elite започва от 12 900 долара. Като се има предвид това, тази серията може да се приеме като върхът на пазара с електрически велосипеди. Ако търсите най-способния електро велосипед на пазара, не отивайте по-далеч от най-новата иновация на Optibike това е R22 Everest Edition. Това е най-скъпият модел от тази серия с цена от 17 900 долара. Това всъщност е най-ограниченото издание, така че да го имате може да се окаже голямото предизвикателство. И така, какво точно го прави толкова скъп?

Може да се отбележи че рамката, маховикът, мотор, батерия, фар и други части на Optibike R22 Everest Editionса са специално проектирани и ръчно сглобени в Колорадо. На първо място отчитайки уникално разработеният огромен двоен батериен комплект тежащ 16 килограма, един от най-тежките при двуколесно превозно средство. С капацитет от 3260 Wh, електронният велосипед твърди, че предлага с обхват от 482 км пробег с едно зареждане, при педално асистиране със скорост от 25 км/ч. Дори ако няма да ви отведе до върха на Еверест, както подсказва името му това изглежда адски впечатляващо. По отношение на производителността, електронният велосипед може да осигури до 2500 W пикова мощност и 1700 W постоянна. Цялата тази мощност ви позволява да теглите ремарке, пълно с екипировка, без да се потите. Освен това няма да прегрее дори при катерене в горещо време, което означава, че получавате пълна производителност за цялото си каране. Налице е 190 Nm въртящ момент, което му дава максимална скорост от 58 км/ч.

One of Optibike's new 2022 models, the R22 Everest is a unique ebike ready for new long-distance adventures

С този впечатляващ въртящ момент ще ви изкачи на всеки хълм, ще ви позволи без усилие да да изкачите наклон от 40% и да ви дава контрол когато се движите по скалисти пътеки. Този електровелосипед използва дросел за контрол на въртящия момент и мощността, в изцяло електрически режим. Дроселът улеснява карането по неравен терен без подхлъзване или загуба на контрол. Въпреки че има рамка от въглеродни влакна, и корпус на батерията, той идва с тегло от 42 килограма. Става все по-тежък, когато добавите още аксесоари. R22 Everest е оборудван от Optibike с окачваща вилка с двойна корона отпред и пружинно окачване отзад с 200 мм ход. Страхотното окачване ви позволява да се движите бързо по неравен терен и поддържа гумите на земята, така че да не губите сцепление. Освен това ви позволява да карате по-дълго, без да се уморявате.  Ясно е, че освен да измине впечатляващи разстояния, R22 Everest Edition може да се справи с някои по-груби офроуд терени.

With

Велосипедът разполага с четирибутални хидравлични спирачки и 14-скоростна главина с вътрешно задвижване. Няма повече падащи вериги, няма повече тромаво превключване и по-малко поддръжка, с която да се справите. Тук присъства персонализиран фар от 2700 лумена за каране в по-тъмни условия. Електрическият велосипед имат LCD дисплей, който показва информация за батерията, скоростта и километража. За справка LCD дисплеят има подсветка и ви позволява да избирате от едно от петте нива на мощнос които да отговарят на вашето каране, като всяко има уникални ограничения за скорост, мощност и въртящ момент. Няма съмнение че R22 Everest Edition представлява върха във проектирането и сглобяването на електрически велосипеди. Поставяки нови граници на върховите технологии при този клас превозни средства.