продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

къмпинг

Living Vehicle 2023 каравана с генeратор правещ вода от въздуха

Living Vehicle вече е едно от най-способните ремаркета извън мрежата, които парите могат да купят. С повече налична батерия от някои електрически превозни средства достигаща 57.6 kWh. С изключителните 3400 вата разгръщащо се слънчево зареждане и списък с уреди, които се вписват във всеки луксозен ваканционен дом,  За модела на 2023 година  компанията гарантира още по-голяма самодостатъчност, добавяйки допълнителен воден генератор, който прави чиста питейна вода от влажността на околната среда, дори в пустинята. Сега, когато е в състояние автономно да генерира както електрическа енергия, така и чиста вода, Живото превозно средство е готово да се движи още по-далеч от цивилизацията. Ключът към най-новата извънмрежова суперсила на Living Vehicle е атмосферният воден генератор на Watergen (AWG).

2023 Living Vehicle Off-Grid Travel Trailer First to Make Water From Air - Curated Mint

Първоначално технология от военен клас, системата AWG на Watergen извлича атмосферната влага с вентилатор, извлича я чрез кондензация, прекарва я през многоетапен процес на филтриране и пречистване и разпределя чистата вода толкова удобно, колкото воден охладител или кран. По-рано видяхме мобилната технология за генериране на вода на Watergen Mobile Box за суша. За разлика от системата OnBoard на Watergen която се развива като по-общо решение за каравани и кемпери, собствената система, разработена по поръчка за Living Vehicle, няма вход на покрива, който би могъл да пречи на монтирания соларен масив панели на ремаркето. Вместо това, той изтегля въздух през вентилационен отвор на стената. Системата Watergen AWG е допълнително интегрирана със съществуващия хардуер на Living Vehicle, като работи от акумулаторната система, свързана със слънчева енергия, и доставя излишната вода във вградения 379-литров резервоар за прясна вода. Може да генерира до 19 литра вода на ден, достатъчно за семейство, което пие от 2 до 4 литра на човек всеки ден (Living Vehicle може да се ползва до шест души).

Тъй като системата на Watergen автоматично филтрира и пречиства, водата може да се използва за пиене и готвене без допълнителна обработка на чешмата. Системата на Watergen използва влага, която е практически вездесъща навсякъде, където отидете, обещавайки по-високо ниво на удобство и възможности. Потребителите вече не трябва да проследяват съществуващ водоизточник и вместо това могат да събират вода, където и да лагеруват или да имат чифлик. Системата на Watergen изисква нива на влажност от 20 процента или повече, но дори и най-сухите градове в САЩ имат средна влажност от 30+ процента.  Изцяло алуминиевото ремарке на Living Vehicle без дървесина предлага просторно оформление с разгъваема предна веранда, главен апартамент с двойно легло (конвертируем в креативно студио,), трапезария/втора спалня с легло тип кралица, спа баня. Налице е напълно оборудвана кухня снабден с подвижен остров, 368-L хладилник, микровълнова печка и налични съдомиялна машина и фурна.

Базовият модел Core носи 1400 вата слънчева енергия, докато най-мощният вариант Pro-ev включва 3400 вата и 240-V Level 2 EV възможности за зареждане. Капацитетът на батерията варира от 14,4 kWh до 57,6 kWh.Всяко ремарке се изработва по поръчка, а Living Vehicle в момента оценява времето за изпълнение на 10 до 12 месеца. Компанията казва, че системата Watergen ще струва 25 995 долара. Базовата цена за самия Living Vehicle се повишава до 339 995 долара за 2023 г.