продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

Mocci Magic Ride практичен и иновативен електровелосипед

Нарастващите разходи за гориво са основна грижа за много хора по света. Колкото и да искаме ситуацията да се подобри, тази дилема няма да свърши скоро. Така че очаквайте да станете свидетели на повече потребители и бизнеси, които се борят със ситуацията. Това, което повечето от нас могат да направят, е да намерят алтернативни начини на транспорт, за да спестят пари. Едно от най-лесните решения за всеки е просто, електровелосипед. Те станаха по-търсени през последните няколко години като подходяща алтернатива на автомобилите. Колоезденето също е полезно за здравето и благополучието, но има някои недостатъци, като честа поддръжка на вашето оборудване за колоездене. Има части, които се нуждаят от смяна поради износване, което може да струва скъпо. Mocci Magic Ride излиза на сцената с цел да предложи мобилност, като същевременно намали нуждата от поддръжка.

Mocci Magic Ride разполага с 30% по-малко части, което го прави лесен за поддръжка и с ниски експлоатационни разходи. Това също така означава по-малко престой за ремонт и по-дълъг експлоатационен живот, което е изгодно за бизнес клиентите. Рамката на велосипеда е изработена от рециклируеми, но здрави и издръжливи полиамидни материали вместо алуминий или стомана. Поддръжката е по-лесна, тъй като има само един структурен компонент на тежкотоварните колела. Електровелосипеда няма механично предаване на мощност, защото няма вериги. Липсата на верига е възможна, защото педалите задвижват генератор който захранва двигателят разположен в задното колело. Цифровите предавки управляват мотора, но стартират само когато ездачът върти педалите. Педалирайте и получавате електрическа енергия, която ще накара велосипедния генератор да работи.

Още с първото натискане на педала ще видите разликата в лекотата и ефективността на карането. Той е удобен за използване, трябва само да упражнявате механична сила. Електровелосипеда притежава допълнителна мощност, във вид на батерия като обхватът му е  до 80 км. Той може да се задвижва дори когато е с извадена или празна батерия благодарение на генерираната при педалиране енергия след като тя се влива директно в двигателя. Батерията се зарежда само когато велосипедист генерира повече енергия, отколкото е необходимо на двигателя, за да го управлява. Двигателят е интегриран във велосипеда като електрическа спирачка, което означава, че енергията може да бъде възстановена при спиране. Няма превключване на предавките, както при конвенционалните велосипеди. Това означава, че софтуерът регулира подаването на енергия в зависимост от пътните условия, нагоре или надолу, и потребителят винаги кара в зоната на комфорт.

В момента Mocci е насочена към куриери, доставчици на услуги и вериги ресторанти, предлагащи доставка. Magic Ride позволява безопасно и бързо пристигане на всичко – от лекарства, до храна. Той разполага с интегрирано GPS проследяване, възможност за монтиране на топлинни кутии и рафтове за багаж при персонализиране. Magic Ride е интересен за търговски клиенти, защото е дигитален, напълно свързан в мрежа и адаптивен към ездачите. Може да бъде конфигуриран с персонализирани стелажи или ремаркета, което го прави по-интелигентен избор за всеки. Добавете към това, Mocci Magic Ride е с ниска поддръжка и не се нуждае от специален лиценз. Това е едно практическо решение, което бизнесите трябва да обмислят, ако искат да се противопоставят на нарастващите разходи за гориво.